in

Ernstige zorgen om Prinses Beatrix. Ze heeft corona en gaat heel snel achteruit..

Prinses Beatrix is positief getest op corona. De voormalige vorstin, die eind volgende maand 84 wordt, liet zich volgens de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) testen in verband met milde verkoudheidsklachten. Ze zit nu in isolatie, thuis op kasteel Drakensteyn in de bossen bij Lage Vuursche.

Volgens de RVD houdt de prinses ‘zich aan de leefregels voor mensen die positief getest zijn’. Ook zijn personen die in nauw contact met de prinses zijn geweest, geïnformeerd.

Door de besmetting is het hoogst twijfelachtig of de prinses dinsdag haar kleindochter prinses Amalia persoonlijk kan feliciteren met haar 18de verjaardag.

Lees ook  Vermiste Bianca Abageru (15) na een maand eindelijk gevonden!

Beatrix keerde afgelopen maandagochtend terug van een bezoek aan Curaçao.

Als het positieve testresultaat dus vandaag aan het licht is gekomen, dan is dat vijf dagen na de terugvlucht vanaf het eiland, dat Beatrix als eerste Oranje bezocht tijdens de coronacrisis.

Ze begon haar werkbezoek met het streng handhaven van de twee meter afstand, zoals dat op het eiland verplicht is, omdat ze zoveel mogelijk in haar ‘bubbel’ wilde blijven.

Ook droeg ze aan het begin van het bezoek een mondkapje. Coronaregels als afstand houden en mondkapje dragen werden gedurende het bezoek niet altijd opgevolgd.

Lees ook  Moeder van ’Een Huis Vol’ is in goede gezondheid gevonden

Het bezoek van Beatrix, die tussen 1980 en 2013 ook koningin van het Caribische deel van het koninkrijk was, stond deels in het teken van de impact van de pandemie.

In een teststraat op Curaçao vertelde de prinses dat ze haar boosterprik al ontvangen had.

Tijdens recente werkbezoeken op Curaçao en in Nederland maakt Beatrix een montere indruk. Wel kampt ze met doofheidsklachten aan haar linkeroor.

Eerder dit jaar, op 11 juni, werd de prinses in het Leids Universitair Medisch Centrum geopereerd aan cholesteatoom, een soort permanente ontsteking, aan dat oor.

Directeur begraafplaats op non-actief na paranormale bijeenkomst bij kindergraven

Corita liet de hond uit en trof thuis haar dochter dood aan: ‘Ze wilde niet dood, alleen rust’