in

Poolse man verkracht jonge vrouw nadat ze Oekraïne ontvluchtte: “Hij had zijn hulp aangeboden via internet”

In Polen is een man gearresteerd op verdenking van de ver krachting van een 19-jarige Oekraïense vrouw. Hij had haar via internet onderdak beloofd en naar zijn huis gelokt nadat ze Oekraïne was ontvlucht.

De 49-jarige man kan tot 12 jaar gevangenisstraf krijgen voor zijn “wrede misdaad”, aldus de politie van de Poolse stad Wroclaw.

“Hij ontmoette het meisje nadat hij zijn hulp had aangeboden via internet”, luidde het in een verklaring van de politie.

“Ze ontsnapte uit het door oorlog verscheurde Oekraïne en sprak geen Pools. Ze vertrouwde een man die beloofde haar te helpen en onderdak te verschaffen. Helaas bleek dit allemaal bedrieglijke manipulatie te zijn.”

Lees ook  Ibrahim hoopt op deze manier te stoppen met roken - Alleen openen om te eten!

Bij een ander incident aan de Poolse grens beloofde een man een kamer en werk aan een 16-jarig meisje waarna de autoriteiten tijdig konden ingrijpen.

In het vluchtelingenkamp van Medyka maakte een man zich verdacht toen hij enkel hulp wilde bieden aan alleenstaande vrouwen en kinderen. Toen hij door de politie werd ondervraagd, veranderde hij zijn verhaal.

Aan de grens heerst chaos en daar maken bendes misbruik van. Oekraïense vluchtelingen lopen het gevaar om in de verkeerde handen te vallen, zo waarschuwden hulporganisaties eerder al. Mensenhandelaars staan vrouwen en kinderen op te wachten aan de Oekraïense grens.

Lees ook  Meisje in bad geëlektrocuteerd door telefoon aan lader

Nu miljoenen vrouwen en kinderen Oekraïne ontvluchten na de Russische invasie, groeit de bezorgdheid over hoe de meest kwetsbare vluchtelingen kunnen worden beschermd tegen mensenhandelaars, s*ksuele uitbuiting en mis bruik.

Door de oorlog in Oekraïne zijn al meer dan 2,5 miljoen mensen op de vlucht geslagen, van wie ruim 1,5 miljoen naar buurland Polen.

Zwangere vrouw van iconische foto uit Marioepol en haar kind overleden

Tanken en niet betalen, nu meer doorrijders door dure brandstof