in

Vermiste Sam (17) dood aangetroffen in Leidsevaart

HAARLEM – De familie van Sam Hooftman (17) uit Overveen bevestigt dat Sam is overleden. Zijn lichaam is vrijdagmiddag gevonden in de Leidsevaart in Haarlem.

„De nachtmerrie is werkelijkheid geworden”, schrijft de familie. „Sam is vandaag gevonden in de Leidsevaart. We gaan naar hem toe zodra het mogelijk is. We willen onze ongelofelijke dank uitspreken aan iedereen die ons geholpen heeft en ons tot steun is. Nu willen we in alle rust afscheid nemen van Sam en hopen we dat jullie onze privacy respecteren.”

Lees ook  Zien: Nikkie Plessen betrapt op photoshop in foto met “Véél te krap blouseje!”

Ook de politie heeft via Twitter laten weten dat het aangetroffen lichaam van de vermiste Sam is. ,,Wij wensen alle nabestaanden heel veel sterkte’’, aldus de politie.

Een deel van de Leidsevaart werd vrijdagmiddag afgezet, omdat de jongen daar in de nacht van woensdag op donderdag was langsgefietst. Bij de zoektocht werden onder meer een politieboot en -helikopter ingezet.

Sam uit Overveen (Noord-Holland) stapte donderdag rond 01.00 uur op de fiets in Heemstede, zo’n 5 kilometer verwijderd van zijn woonplaats, maar kwam nooit thuis aan.

Lees ook  Zien: Actrice Britt Scholte laat helemaal niets aan de verbeelding over

Honderden mensen hielpen met zoeken
Zijn familie gaf de 17-jarige donderdag op als vermist en startte een zoekactie. Daardoor hebben naast de politie vrijdag ook honderden vrijwilligers in de omgeving naar Sam gezocht, aldus de woordvoerster. Ook waren er tientallen tips binnengekomen.

Rond 13.00 uur vrijdagmiddag verzamelden de vrijwilligers zich bij het huis van de familie Hooftman om te helpen met zoeken naar Sam. Er werd een toespraak gegeven waarin iedereen werd bedankt voor de betrokkenheid.

Politie pikt bromscooter van de snelweg: ‘Ik moet naar werk, ben weer te laat !’

Sylvana Simons wil alle mannen laten steriliseren: “Veel efficiënter”