in

Politie zet gebied bij scoutingvereniging af in zoektocht naar 9-jarige Gino

In Kerkrade heeft de politie een gebied bij een speeltuintje en een scoutingvereniging met linten afgezet in de zoektocht naar de 9-jarige Gino. Zoekers hebben daar, in de buurt van het Vincent van Goghplein, iets aangetroffen.

Wat er is gevonden, is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt dat nog. Een woordvoerder verwacht later vanavond meer details te kunnen geven.

De vondst werd gedaan door leden van het Veteranen Search Team, dat sinds vanmiddag meezoekt naar de jongen. In het bosachtige gebied in de buurt staan ook enkele veteranen.

Lees ook  Wil jij graag stoppen met roken? Deze man maakte een kooi voor om zijn hoofd om van het roken van te komen!

Gino werd woensdagavond voor het laatst gezien in Kerkrade, ongeveer anderhalve kilometer van de plek waar nu iets is gevonden. Zo’n 6 kilometer verderop werd gisteravond een step gevonden die lijkt op die van Gino, al is nog niet bevestigd dat het daadwerkelijk zijn step is.

Het veteranenteam, dat ook meezocht naar Anne Faber in 2017, heeft samen met tal van andere vrijwilligers meegezocht in Kerkrade. Dat gebeurt in samenspraak met de politie. Ook in en rond Landgraaf is vandaag gezocht. De politie heeft in de zoektocht drones, speurhonden en een helikopter ingezet.

Lees ook  Moeder vraagt gebeden voor dochter nadat haar vriend haar in coma slaat

Verder doet de politie sinds vanmiddag een oproep aan inwoners van Kerkrade en Landgraaf om zorgvuldig te controleren of ze beelden hebben met Gino erop, bijvoorbeeld gemaakt door hun deurbelcamera of dashcam. Er zijn ook al beelden binnengekomen bij de politie. Die worden nog onderzocht.

Minister over het coronavirus: ”Grootschalige vaccinatiecampagne na de zomer”

Politie houdt man aan voor mogelijke betrokkenheid bij vermissing Gino (9)