in

Politie redt zwaar verwaarloosd hondje uit woning Maastricht: ‘Triest dat dit nog steeds gebeurt’

De politie van Maastricht heeft een klein hondje de kans gegeven op een beter leven. Agenten namen op 13 januari een kijkje in een woning in Maastricht en troffen een hondje aan dat er op zijn zachtst gezegd niet goed verzorgd uitzag en namen het dier in beslag.

De vacht van het dier was vervilt, en volgens de agenten was hij al “geruime tijd” niet uitgelaten. Een dierenarts werd opgeroepen om de hond te onderzoeken.

Lees ook  Heldhaftige hond redt leven van gedumpte baby

“Omdat de dierenarts ook vaststelde dat het hondje de nodige zorg is onthouden en wij ook geen kans op verbetering zien, is er in overleg met de officier van justitie overgegaan tot inbeslagname”, schrijft de politie op Facebook bij een foto van het hoopje haar. “Het is altijd triest om te zien dat dit nog steeds gebeurt en dieren zo verwaarloosd worden.”

Het hondje is ondergebracht in een opvang, waar het goed verzorgd zal worden. “We wensen deze kleine lieverd voor de rest van zijn leventje een goed en fijn bestaan toe”, zo sluit de politie af.

Lees ook  Vrouw gooit gewonde pup in zee omdat ze ’geen dierenarts kan betalen’


‘Op weg naar een beter leven’
Het handelen van de politie kan op veel lof rekenen bij volgers van hun facebookpagina. “Top gedaan!”, jubelt Daniel.

“Beestje gaat het nu veel beter krijgen!” Ook Henri prijst de politie: “Goed dat jullie deze lieverd naar de opvang hebben gebracht. Op weg naar een beter leven.”

Waarom werd Tim (15) doodgestoken? ’Hij was een heel lieve en rustige jongen’

Kinderlokker (50) zou 25 slachtoffers hebben gemaakt