in ,

Poes redt brandende schuur binnen om haar kittens te redden

Een poes uit het Canadese Edmonton rende afgelopen maand een brandende schuur binnen om haar kittens te redden. Helaas overleefde maar één van de kittens de vlammenzee.

Het voedsel van de katten bevond zich in een schuur. Op het moment dat de schuur in brand vloog, waren de kittens daar om iets te eten. De moederkat, Minka, trotseerde de vlammen om haar baby’tjes te redden.

De poes had brandwonden op haar maag, poten en oren. Ondanks al haar ongelooflijk dappere inspanningen, wist slechts één kitten, Francis, de tragedie te overleven.

Lees ook  Zwangere vrouw van iconische foto uit Marioepol en haar kind overleden

De moederkat en haar kitten werden naar een kattenopvang gebracht. Alhoewel de opvang al te maken heeft met overcapaciteit, maakten ze in dit geval een uitzondering. Minka was zwaargewond en haar baasjes hadden geen geld om de kosten van een dierenarts te betalen.

Furget Me Not Animal Rescue vertelde dat dit het drukste kittenseizoen is wat ze ooit hebben gezien, mede door de coronapandemie.

Lees ook  Grauwe schildwants in en rondom het huis? ‘Sla hem niet dood!’

“Als er zulke noodsituaties zijn, hoe vol we ook zijn, doe ik altijd mijn best en onze pleeggezinnen zijn zo geweldig dat we er altijd wel uitkomen. We kunnen zulke katten simpelweg niet laten lijden,” vertelde Christine Koltun.

Het is vreselijk wat dit kattengezin is overkomen. We hopen dat de poes spoedig hersteld en dat Minka en Francis zo snel mogelijk een gouden mandje vinden!

‘De eenzaamste beer ter wereld’ sterft een paar maanden later nadat ze uit circus is gered

Bezoeker redt dierenverzorger als ze door een alligator wordt aangevallen