in ,

Plots kleurt deze gracht in Schoten paars: “Laat je hond niet van water drinken”

Een deel van de hofgracht rond het gemeentepark van Schoten kleurt momenteel opvallend paars. De oorzaak is nog niet gekend, al ligt een bacterie wellicht aan de basis van dit opvallend tafereel.

De gemeentelijke milieudienst werd op de hoogte gebracht. Momenteel wordt de situatie verder onderzocht.

Er is voorlopig nog geen oorzaak vastgesteld. Al zijn er wel enkele zaken die de gemeente zo goed als zeker kan uitsluiten.

Zo is er geen bron gevonden van lozing van chemische stoffen. Er zijn volgens de gemeente in de buurt geen bedrijven gevestigd die zulke stoffen lozen in de gracht.

Lees ook  Vrouw met nieuw rijbewijs belandt in de sloot op terugweg van gemeentehuis

Ook is de paarse kleur wellicht niet veroorzaakt door afvoer uit huizen, aangezien alle woningen in de omgeving aangesloten zijn op de rioleringen.

“Er is ter plaatse ook geen stank aanwezig. Mazout of verf zijn daardoor onwaarschijnlijk”, klinkt het nog bij de gemeente.

“Vermoedelijk gaat het hier om een verkleuring door bacteriën zoals de zeldzame algensoort Bourgondisch Bloed.”

Lees ook  Bewakingscamera legt gigantische scheet vast en iedereen vindt het geweldig

De aparte situatie heeft geen uitzonderlijke sterfte bij vissen of andere dieren in de gracht tot gevolg. “Maar laat je hond voor de zekerheid niet in de gracht zwemmen of van het water drinken”, waarschuwt de gemeente nog.

De Vlaamse Milieumaatschappij komt donderdag bijkomende testen uitvoeren. “Van zodra we meer nieuws hebben over de metingen, zullen we hierover communiceren”, besluit de gemeente.

Dochter (22) van ex-werkneemster Marco Borsato doet aangifte van seksueel mis bruik tegen zanger

Marco Borsato stopt als ambassadeur War Child