in ,

Plaats je weinig over je relatie op social media? Dan ben je gelukkig met je partner!

Even ergens een hapje eten, een mooie bos bloemen gekregen, Je favoriete serie aan het kijken met wat lekkers.

Sommige stellen delen het liefst elk moment op social media zodat de hele wereld mag zien hoe ‘gelukkig’ ze samen zijn…Goed nieuws voor de partners die dit toch liever voor hunzelf houden!

Onderzoek wijst namelijk uit dat stellen die het niet zo hebben op alles wat ze meemaken te delen op social media, veel gelukkiger in een relatie blijken te zijn dan de ‘lovebirds’ die het liefst zoveel mogelijk delen. Het onderzoek legt uit dat dit verschillende redenen heeft:

Bevestiging
Partners die het goed met elkaar kunnen vinden en samen gelukkig zijn hebben deze bevestiging niet nodig van andere virtuele vrienden en kennissen die zich veel op social media begeven.

Lees ook  Max (26) ging in Thailand op zoek naar God, nu leidt hij stripclub

Al die likes of goed bedoelde reacties zijn leuk, maar uiteindelijk is de bevestiging van je partner natuurlijk het belangrijkst!

Bewijzen
Als je veel op social media word je al snel om de oren geslagen met foto’s van verliefde koppels. Voor veel mensen geeft het een bepaalde drang om dit ook te doen, want jij bent natuurlijk minstens zo gelukkig!

Maar wanneer je geen foto’s op social media deelt wil dit niet zeggen dat je niet gelukkig bent. Je dierbaren weten tenslotte echt wel dat je goede relatie hebt. Meer bewijs is er niet nodig!

Lees ook  Elizabeth: “Ik heb mijn haar al 6 jaar niet meer gewassen”

Gelukkiger
Al meerdere onderzoeken hebben aangetoond: Wie minder op social media plaatst is gelukkiger! Wanneer je jezelf gelukkig voelt heb je het niet nodig om opzoek te gaan naar bevestiging.

Die geluksmomentjes houd je lekker voor jezelf of deel je met je dierbaren wanneer je ze spreekt. Wanneer het aantal likes of reacties je gemoedstoestand gaan beïnvloeden is het foute boel.

Geluksmomenten
Wanneer je intens kan genieten van kleine geluksmomentjes vergeet je al snel om een foto te maken.

Juist omdat het moment zo mooi, klein en intens is, is dat ook helemaal niet nodig. Wanneer je dit ervaart sta je er waarschijnlijk niet eens bij stil om het te delen op social media.

Kind met apenpokken op intensive care

‘Hoe vertel ik mijn vrouw subtiel dat ze veel te veel scheten laat?’