in

Pikante beelden de ruimte in geschoten om contact te maken met buitenaards leven.

Dus de buitenaardse wezen zijn sinds dit jaar wel echt hot topic! We hadden het er eerder al over de “Time Traveller’ die beweert dat er in augustus een buitenaardse ontdekkingen zal worden gedaan.

Vervolgens een mysterieuze UFO die in de lucht gespot was en als laatste de waarschuwingen van Stephen Hawking om de locatie van de aarde niet te onthullen aan mogelijke buitenaardse levensvormen. Nou, we hebben nog een nieuwtje voor je!

Al 150 jaar lang probeert NASA contact te leggen met buitenaardse wezens, maar elke poging was tevergeefs. NASA-wetenschappers proberen nu dus de aliens uit de tent te lokken met pikante beelden. Eerder werd er ook al een gouden plaat de ruimte ingestuurd, zal vast Paul Elstak ofzo zijn geweest, hehe.

Lees ook  Temptations Jaydi uit de kleren

Pikante beelden
Het gaat gelukkig niet om echte mensen – de wetenschappers willen een cartoon van twee naakte mensen de ruimte insturen om de nieuwsgierigheid van potentiële buitenaardse wezens te wekken en communicatie aan te moedigen. Het project, genaamd de ‘Beacon in the Galaxy’ (BITG), toont de figuren van een man en vrouw, volledig naakt.

Binaire code
Op de website van het project beschrijven de wetenschappers: “De boodschap bevat wiskundige en fysieke basisconcepten om een ​​universeel communicatiemiddel tot stand te brengen, gevolgd door informatie over de biochemische samenstelling van het leven op aarde.” De code die de wetenschappers gebruiken om het bericht te verzenden, wordt een binaire code genoemd.

Lees ook  Gezocht: de allerbeste gekkebekkentrekker

Hiervan wordt gedacht dat iedereen hem kan begrijpen. De wetenschappers leggen uit: “Hoewel het concept van wiskunde in menselijke termen potentieel onherkenbaar is – is binair waarschijnlijk universeel voor alle intelligenties.” Wij snappen er niks van, maar als we een keer op date kunnen gaan met een vrouwelijke alien kunnen we die weer van de bucketlist strepen.

“Binair is de eenvoudigste vorm van wiskunde, omdat het slechts twee tegengestelde toestanden omvat: nul en één, ja of nee, zwart of wit en massa of lege ruimte. Daarom zou de overdracht van de code als binair zeer waarschijnlijk begrijpelijk zijn voor alle ETI’s. Als ze maar wel hun eigen fiets meenemen.

‘Mijn man ging vreemd met zijn ex en hun kinderen wonen nog steeds bij mij’

Man (44) bewerkt stiefvader (63) met hamer na discussie op straat in Knokke-Heist: “Slachtoffer in kritieke toestand”