in

Peuter sterft door thuis dokterende ouders

Een stel uit het Canadese Alberta verscheen afgelopen maandag om een hele bizarre reden voor de rechter. De Mormonen weigerden medische hulp te zoeken voor hun 19-maanden oude peuter Ezekiel, waardoor deze vorige week aan meningitis bezweek, meldt CBC.

Mierikswortel
Het jochie was overduidelijk ziek, maar het leek zijn ouders David en Collet Stephan beter hem te behandelen met olijfolie-extract, maple syrup (esdoornsiroop), sap met bevroren bessen en als laatst een mix van appelciderazijn, mierikswortel, hete peper, gepureerde uit, knoflook en gemberwortel. Op dat moment was hij al lethargisch en werd hij stijf.

Lees ook  Asielzoeker deelt foto van eten in opvangkamp en krijgt bakken haat: ’Dan ga je toch weer terug’

Pas toen de peuter stopte met ademen, besloten de ouders een ambulance te bellen. Na vijf dagen in het ziekenhuis werd de nog geen 2-jarige van de beademing afgehaald. Een autopsie wees uit dat het jochie aan meningitis is overleden.

Na het tragische voorval, zijn de ouders verhoord door de politie. Uit geluidsopname blijkt dat een bevriende zuster van de vader, hen had verteld dat het jongetje aan meningitis leed. De ouders worden aangeklaagd voor het falen van het kind voorzien van potentieel levensreddende middelen.

‘Liefhebbende ouders’
De openbaar aanklager noemt het stel ‘liefhebbende ouders’, waardoor ze niet worden aangeklaagd voor het negeren van de problemen of doodslag. Het gezin zou negatieve ervaringen met de medische zorg hebben, de reden dat ze het heft in eigen handen hebben genomen.

Lees ook  Man (29) komt net uit gevangenis, steelt auto en belandt in het ziekenhuis in Leeuwarden

De Stephan’s hebben een voedingssupplementenbedrijf. Het koppel onsuccesvol aangeklaagd door Health Canada voor het distribueren van het supplement Empowerplus. De Stephan’s beweren dat het supplement psychische aandoeningen als een bipolaire stoornis kan oplossen. ​Health Canada liet een officiële waarschuwing voor het supplement uitgaan. Ook Ezekiel werd behandeld met het supplement.

Twerkende naakte vrouw op truck veroorzaakt file

Oh, wow: ‘thigh gap’ sieraden zijn een internethit