in

Peuter (2) sterft nadat hij onwel wordt op school

Een peuter van 2,5 jaar oud is vrijdag gestorven in het ziekenhuis, nadat het kind donderdagmiddag onwel werd tijdens het middagmaal op school. Dat werd bevestigd aan onze redactie.

De peuter werd afgelopen donderdag onwel tijdens het middagmaal. “De situatie was zo ernstig dat de school onmiddellijk het noodnummer 112 heeft opgebeld voor medische ondersteuning”, aldus algemeen directeur Wouter Boute van de wijkschool Sancta Maria. “De kleuter werd overgebracht naar het ziekenhuis om aangepaste medische hulp te krijgen.” Het kind overleed vrijdag “ondanks alle medische zorgen” toch. Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt aan onze redactie dat het gaat om een natuurlijk overlijden.

Lees ook  Meisje in bad geëlektrocuteerd door telefoon aan lader

De leerlingen van de school werden volgens Boute de afgelopen dagen opgevangen door hun leerkrachten, het Centrum voor Leerlingenbegeleiding, en de pedagogische begeleidingsdienst. “De medewerkers die getuige waren van het voorval konden terecht bij een psycholoog van de arbeidsgeneeskundige dienst van de school”, klinkt het.

Politie en OM verwachten meer aanslagen na moord De Vries

Bekend met Tiny houses? Deze koop je nu bij IKEA!