in

Pestkoppen noemen haar “lelijkste vrouw ter wereld” – jaren later laat ze alle haters zwijgen

Zodra Lizzie Velásquez naar de kleuterschool ging besefte ze dat ze anders was. En het was ook de eerste keer dat ze werd gepest.

Toen ze in 1989 werd geboren woog Lizzie Velásquez uit Austin, Texas, slechts 2 pond 11 gram en haar gezicht zag er anders uit dan de andere baby’s in de kraamafdeling.

Haar artsen diagnosticeerden haar met een uiterst zeldzame genetische aandoening genaamd het Marfan-syndroom welke slechts een paar mensen over de hele wereld hebben.

Het extreem zeldzame syndroom dat voorkomt dat ze aankomt en dus van invloed is op haar uiterlijk. Slechts drie van deze dergelijke gevallen zijn bekend in de wereld.

De aandoening zorgt er ook voor dat ze sneller ouder wordt dan mensen zonder de aandoening en het liet haar blind in één oog.

In de kleuterklas werd Lizzie gepest en tijdens haar jeugd werd haar verteld dat haar gezicht “walgelijk” was.

“Destijds dacht ik dat iedereen op mij leek. Ik herkende of vertelde niet dat ze niet op mij leken’, vertelde ze de Daily Mail.

Maar Lizzie leed werd het ergst gepest toen ze 16 was. Op een dag was ze online en kwam ze een vreselijke video tegen op YouTube.

Een verachtelijke persoon had een video over haar gemaakt en deze online gezet. In de video die snel miljoenen weergaven opleverde noemde de persoon haar ‘de lelijkste vrouw ter wereld’. Vreselijke woorden voor een persoon om te horen.

Lees ook  Zien: Kijkers verbaasd door nieuw gezicht Martien Meiland: “Waarom!?”

“Ik voelde me alsof iemand een vuist door het computerscherm stak en me fysiek stompte. Ik stak mijn ogen uit, ‘ zei ze tegen Today.

Lizzie zegt dat haar wereld om haar heen was ingestort toen ze de video zag. Ze las alle opmerkingen en zelfs geen enkel persoon had iets leuks te zeggen.

Het is gek om na te denken over hoe duizenden mensen achter hun computers konden zitten en een 16-jarig meisje aan het pesten waren dat aan een ernstige ziekte lijdt. Hoe konden die mensen ’s nachts slapen?

Voor de meeste mensen zou al deze haat moeilijk te verdragen zijn geweest. Maar Lizzie is niet de meeste mensen.

Ze liet al haar haters zien hoe sterk ze is. In haar hele leven moet ze vaak een calorierijk dieet eten om het energieniveau van haar lichaam op peil te houden.

Vandaag de dag is ze 30 jaar oud en een succesvolle zakenvrouw. Ze reist de wereld rond om over haar ziekte en haar leven te vertellen.

Ze heeft haar eigen YouTube-kanaal met meer dan 851.000 volgers en ze gebruikt haar platform om pesten te bestrijden.

“Dit is mijn doel. Dit is wat ik de rest van mijn leven moet doen. Ik denk graag dat ik niet alleen mijn verhaal vertel want ik vertel het verhaal van iedereen ‘ vertelde Lizzie aan de Daily Mail.

Lees ook  Iedereen kan in 1 klap kast worden met dit spierbundelpak

Alle pestkoppen en haters die slechte dingen over Lizzie hebben geschreven hebben haar niet in bedwang gehouden. Omdat Lizzie hen liet zien dat ze sterker is dan zij – vandaag veel succesvoller is dan zij ooit zullen zijn.

‘Je bent mooi en slim en kunt alles bereiken,’ zei Lizzie wat haar ouders altijd tegen haar vertelden. “Ze hielden van mij in het aangezicht van zoveel onbekenden,” zei Lizzie.

Lizzie heeft een bestseller over haar leven geschreven, ze is afgestudeerd aan de universiteit en heeft een gezin en een succesvolle carrière.

“Het maakt niet uit hoe we eruit zien of hoe groot we zijn want uiteindelijk zijn we allemaal mensen. Ik vraag dat je dat in gedachten houdt de volgende keer dat je een virale meme van een willekeurige vreemdeling ziet.

Destijds vind je het misschien hilarisch maar de mens op de foto voelen waarschijnlijk precies het tegenovergestelde.

Verspreid liefde met niet kwetsende woorden via een scherm, ‘plaatste ze op haar Facebook-pagina.

Schoonheid komt vanuit je hart en ziel, dus dit gezegd hebbende: Lizzie je bent mooi. Is het verhaal van Lizzie niet inspirerend? Als je dat ook denkt, deel dit artikel dan met je vrienden!

Stiletto’s voor mannen: Bij wie zou dit goed staan?

Dit nachtkastje heeft een aansluiting voor je frituur en opslag voor frikandellen!