in

Pasgeboren babymeisje overleeft twee dagen in Thais woud nadat ze was achtergelaten

In een woud in de Thaise provincie Krabi is afgelopen zondag per toeval een baby gevonden die klaarblijkelijk twee dagen eerder was achtergelaten. Het kleine meisje zat onder de insectenbeten en had schaafwonden en blauwe plekken. De beelden van de emotionele vondst zijn nu vrijgegeven.

Dorpelingen troffen het kindje aan toen ze rubber aan het verzamelen waren. Het babymeisje had geen kleren aan en lag tussen bananenbladeren. Op het moment dat ze het kindje oppakten, begon het te huilen. Het meisje had schaafwonden en zat onder de insectenbeten. Er kropen ook wormen op haar lichaampje.

De lokale bevolking verzorgde de baby eerst ter plaatse, vooraleer de boreling in een katoenen deken werd gewikkeld en meegenomen door de ambulance. In het ziekenhuis van Khao Phanom werd het meisje behandeld voor uitdroging. De baby wordt nog onder observatie gehouden, maar zal naar verwachting geen blijvende gezondheidsproblemen overhouden aan de beproeving.

Lees ook  Koukleumen opgelet! IKEA verkoopt nu draagbaar deken met mouwen en kussen in één

Cobra’s en pythons
Het is een wonder dat het meisje dit heeft overleefd want ze bevond zich in een gebied waar gevaarlijke dieren leven zoals cobra’s en pythons, en waar de temperatuur momenteel 35 graden bedraagt overdag.

Een politiewoordvoerder zei dat ze op zoek zijn naar de moeder van het meisje, maar zonder de hulp van bewakingsbeelden zal het een moeilijke opdracht worden. “Het is waarschijnlijk dat de moeder ergens anders is bevallen en het kind midden op de heuvel heeft achtergelaten”, aldus een politiebron. “We denken dat de baby minstens twee dagen buiten heeft gelegen.”

Lees ook  Meisje (18) valt 40 keer per dag plotseling in slaap

“Momenteel sporen we de moeder van de pasgeborene op. Ze zal worden vervolgd. De baby had kunnen overlijden en we denken dat degene die het meisje heeft achtergelaten, dit maar al te goed wist”, klinkt het. Zodra het babymeisje hersteld is, zal ze worden opgevangen in een overheidscentrum voor weeskinderen.

Foto´s: maak kennis met de bloedhete, 28 jaar jongere vriendin van DJ Tiësto

Utrechtse (65) raakt lichtgewond als ze wordt beroofd van haar tas