in

Overlast in zwembad door ouderen die weigeren naar de ‘langzame baan’ te gaan

Naast dat zwemmen een hele leuke workout is, die niet lijkt op welke andere training dan ook, heeft het ook nog een aantal andere voordelen. Wist je dat slechts dertig minuten zwemmen al gelijk staat aan een uur trainen op het droge?

Er is niks vervelenders dan wanneer je niet vrijuit je eigen workout kan doen. Zo zijn er in Waalwijk 4 oudere ‘stoorzenders’, die het voor andere mensen die baantjes trekken, verpesten. Speciaal voor deze mensen heeft het zwembad nu gedragsregels opgesteld.

Weigeren aan de kant te gaan
Het is nogal begrijpelijk dat oudere mensen niet zo snel zijn als ze vroeger waren. Het lijkt dus daarom ook vanzelfsprekend dat de oudere mensen rekening houden met mensen die wél een stukje sneller zijn.

Lees ook  ‘Spelers voelden hun voeten tintelen’ bij krachtige blikseminslag in Enschede: 23-jarige gewond

Overigens willen de 4 ouderen uit Waalwijk andere zwemmers niet de ruimte geven omdat het ‘hun bad’ is en ze al jaren lang in die ene baan zwemmen. “Soms hinderen ze bewust andere zwemmers”, zegt sportcoördinator Gerben van Dijk tegen Omroep Brabant.

Gerben laat ook weten dat de laatste tijd zwemmen steeds populairder is geworden en dat terug te zien is aan de drukte bij het zwembad. Helaas is het opgevallen dat de 4 ouderen geen rekening houden met anderen en dat dit vaak tot heftige conflicten leidt. De ouderen vinden namelijk dat ze ook in de borstcrawlbaan mogen zwemmen omdat ze dit al jaren doen.

Lees ook  Ontvoerde man uit Hoofddorp terecht, gewond achtergelaten in Delft

Regels
Praten met de 4 ouderen heeft geholpen, vandaar dat er nu nieuwe gedragsregels zijn opgesteld. De regels die zijn opgesteld voor iedereen in het wedstrijdbad geven aan dat iedereen afstand dient te houden tot de snellere zwemmers, zodat er ingehaald kan worden en dat er rechtsom gezwommen moet worden en dat ze ‘hun’ ego moeten thuislaten. “Ga niet in de borstcrawlbaan wanneer je deze niet goed beheerst”, aldus Van Dijk.

Begrijp jij de 4 oudere mensen of ben je van mening dat ze zichzelf egoïstisch opstellen? Laat het ons weten in de reacties en deel dit artikel met je vrienden en familie!

Vrouw stopt aardappel in vagina om niet zwanger te worden

Vrouw in Maastricht op stoep aangereden door auto en overleden