in ,

Oudste moeder ter wereld (66) beviel van een tweeling en werd door haar eigen familie egoïstisch genoemd

Het moederschap is een unieke en bijzondere verantwoordelijkheid, die letterlijk zo oud is als de mensheid.

Moeder worden is een van die levensveranderende dingen die soms onverwacht komt. In andere gevallen is het het resultaat van jaren geduld te hebben. Maar over één ding moeten we het allemaal eens zijn: het is altijd een zegen.

Voor het grootste deel kan niemand van ons voorspellen wanneer we ouder zullen worden. We kunnen ons best doen om het te laten gebeuren, maar het leven is altijd onvoorspelbaar geweest en dat zal ook altijd blijven.

Sommige vrouwen worden al jong moeder en brengen al in hun tienerjaren nieuw leven op de wereld.

Anderen worden later in hun leven zwanger. Weer anderen worden helaas geconfronteerd met problemen waardoor ze nooit hun eigen kind ter wereld kunnen brengen.

Natuurlijk bestaat er geen goede of foute manier. Alle baby’s moeten worden gevierd, net zoals alle moeders moeten worden geprezen voor de loodzware reis die zij en hun lichaam afleggen tijdens de zwangerschap van hun kleine spruit.

Sommige vrouwen, zoals Maria Carmen del Bousada, die in Cadiz (Spanje) woonde, krijgen te maken met minachting.

In sommige gevallen zelfs onderdrukking, voor hun beslissingen over wanneer of hoe ze een baby krijgen.

In 2006 onthulde Maria dat haar familie geschokt was toen ze vertelde dat ze zwanger was van een tweeling.

Waarom? Omdat ze 66 jaar oud was.

Volgens bronnen heeft Maria, een gepensioneerde winkelbediende, haar huis verkocht om zich een IVF-behandeling te kunnen veroorloven.

Lees ook  23-jarige kerel en zijn 60-jarige verrimpelde vriendin veroveren harten: “Dit is echt liefde”

Daarmee zou ze ondanks haar leeftijd zwanger kunnen worden. Ze zou tegen de artsen in een vruchtbaarheidskliniek in Californië hebben gelogen en hen hebben verteld dat ze 55 was.

Maria vond dat iedereen zelf moet kunnen kiezen wanneer ze een gezin willen stichten, in plaats van onder druk te worden gezet door de maatschappij of de verwachtingen van anderen.

Volgens de Britse krant The Guardian zei ze destijds: “Vaak word je door de omstandigheden tussen een rots en een harde plaats gezet, en misschien hadden dingen niet moeten gebeuren op de manier waarop ze zijn gebeurd, maar dat was de enige manier om datgene te bereiken waar ik altijd al van had gedroomd.”

Natuurlijk was niet iedereen het met haar eens.

Onder haar critici bevonden zich vooral leden van haar eigen familie, die haar egoïstisch noemden. Maria zei zelfs dat ze haar zwangerschap een tijdlang verborgen had gehouden en dat haar familieleden dachten dat ze een grapje maakte toen ze besloot het te vertellen.

In 2006 beviel Maria van een gezonde tweeling, Christian en Pau. Ze werd daarmee de oudste moeder ter wereld.


Tragisch genoeg zou ze hen echter niet zien opgroeien. Slechts zes maanden na de bevalling werd bij de kersverse moeder eierstokkanker geconstateerd.

Lees ook  Man heeft erectie van 12 uur na roken cannabis

“Het zijn nog baby’s, dus ik heb het ze nog niet verteld,” zei ze toen. “Ze zijn te jong voor dit soort dingen.”

Maria’s familie kwam in een stroomversnelling terecht om haar te helpen bij de opvoeding van Christian en Pau.

De gepensioneerde moeder overleed in 2009 en heeft maar een paar korte jaren van haar jongens kunnen genieten.

Maria’s broer Ricardo merkte op: “Ik denk dat ze dit te laat in haar leven heeft gedaan… maar nu zijn ze hier. We houden van deze prachtige jongens.”

Niet alleen dat, maar Pilar Pinto, een inwoner van Cadiz, waar Maria woonde, vertelde hoe het intussen ging met Christian en Pau.

“Er wordt goed voor hen gezorgd en ze zijn in goede conditie,” zei hij. “Ik zie ze hier vaak in de stad.”

Pinto voegde eraan toe: “God heeft haar niet veel van haar kinderen laten genieten. Hij had haar meer tijd moeten geven.”

Maria van haar kant bleef tot het einde toe vastberaden over haar beslissing om op latere leeftijd kinderen te krijgen.

Zo’n mooi verhaal. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind dat alle vrouwen het recht moeten hebben om te beslissen wanneer ze kinderen willen.

Wat vind je van Maria’s beslissing om op haar zestigste kinderen te krijgen? Laat ons weten wat je denkt in het commentaarveld op Facebook.

Rechter: een man uitschelden voor ‘kale’ is seksuele intimidatie

Studie: hoe duurder de bruiloft kost, hoe korter het huwelijk duurt