in ,

Oude barbiepoppen kunnen heel wat geld opleveren: dit zijn de zes duurste ter wereld

Barbiepoppen blijken meer dan een leuk stuk speelgoed te zijn. Aan oude exemplaren kan immers een behoorlijk prijskaartje vasthangen: zo is de allereerste pop uit 1959 vandaag meer dan 25.000 euro waard. Andere poppen worden zelfs voor nog riantere bedragen geveild. Deze zes spannen de kroon.

1. Stefani Canturi Barbie

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door cold forest ❤ (@tanthaniatan15)


De duurste barbiepop ter wereld is geveild voor maar liefst 283.763 euro (302.500 dollar). De Stefani Canturi Barbie is ontworpen in 2010 en vernoemd naar de Australische juweelontwerper Stefano Canturi.

Hij ontwierp de ketting rond haar hals, gemaakt van smaragd geslepen roze diamanten. Deze zijn omringd door nog eens drie karaat witte diamanten.

Je weet wat ze zeggen: diamonds are a girl’s best friend. De opbrengst van de veiling ging naar de Breast Cancer Research Foundation.

2. Barbie en het Diamantkasteel

Ter promotie van de film ‘Barbie en het Diamantkasteel’ werd deze pop ter waarde van 89.115 euro (95.000 dollar) eenmalig gemaakt. Ze werd nooit te koop aangeboden wegens de meer dan 300 diamanten aan haar jurk en accessoires.

Lees ook  ‘Ik vond de groene string van mijn vriend op de kamer van mijn beste vriendin’

3. Barbie door De Beers

In 1999 brak tram vier aan voor Barbie. Ze kleurden haar haren zwart en staken haar in een hippe outfit om te tonen hoe jong ze zich nog voelt.

Omdat veertig toch een speciale leeftijd is, werkte Barbie samen met het groot diamantenbedrijf ‘De Beers’. De riem is gemaakt van 160 diamanten, waardoor de pop 79.743 euro (85.000 dollar) waard is.

4. Originele Barbie


De allereerste barbiepop uit 1959 was een grote hit, maar is nu nog vrij zeldzaam. Met haar blonde opsteekkapsel en klassiek gestreept zwart-witte badpak weerspiegelt ze een typische look uit de jaren vijftig.

Een eerste editie van deze iconische pop kan heel wat opleveren. Zo werd er eentje geveild voor 25.833 euro (27.450 dollar).

5. Barbie in Midnight Red


Barbie in Midnight Red (1965) maakte deel uit van een collectie van 4.000 poppen die in 2006 bij het veilinghuis Christie’s werden geveild.

Lees ook  Kinderarts laat zien hoe je een schreeuwende baby binnen enkele seconden kunt kalmeren

Veel van de Barbies werden voor hoge bedragen verkocht, maar deze dame in rood was de ster van de avond. Een anonieme vrouw deed een bod van maar liefst 16.032 euro (17.000 dollar).

6. Pink Diamond Barbie

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @ihaveno1dea


Het designerduo David en Philippe Blond creëerden samen met Bill Greening, hoofdontwerper bij de speelgoedfabrikant Mattel, de Pink Diamond Barbie.

Ze maakte haar debuut tijdens The Blond’s New York Fashion Week Spring in 2013. De pop heeft haar naam te danken aan de roze diamanten die met de hand zijn aangebracht op haar jurk.

Ze werd geveild voor 14.126 euro (15.000 dollar ) en de opbrengst ging naar de organisatie MAC Aids Fund.

Vermist meisje (14) uit Den Haag meldt zich op politiebureau

Johan Derksen bekent verkrachting van bewusteloze vrouw met kaars