in

Oud-voetballer die bijna 40 jaar in coma lag door mislukte knieoperatie overleden

Oud-voetballer Jean-Pierre Adams is vandaag overleden. Treurig nieuws, maar het bizarre eraan is dat de Fransman bijna 40 jaar in coma heeft gelegen. Adams is 73 jaar geworden.

Adams was geen onverdienstelijke verdediger in met namen de jaren 70. Hij speelde onder meer 126 wedstrijden voor OGC Nice en ook nog eens 41 voor Paris Saint-Germain. Daarnaast kwam hij tot 22 interlands voor het Franse nationale elftal.

Knieoperatie Adams
Helaas zal Adams vooral herinnerd worden om zijn tragische levenseinde. Op 34-jarige leeftijd, in 1982 dus, liet hij zich opereren aan zijn knie.

Iets wat hij nooit meer te boven zou komen. Hij liep een beschadigde pees op in zijn knie tijdens een trainingskamp voor coaches. Daar moest hij aan geopereerd worden.

Lees ook  Verstappen per helikopter met spoed afgevoerd naar ziekenhuis

Er was op dat moment een staking gaande in het ziekenhuis van Lyon, maar toch ging de operatie door.

De anesthesist van dienst had maar liefst acht patiënten om voor te zorgen, in zijn eentje. Adams werd echter toevertrouwd aan de zorgen van een stagiair.

Er werden meerdere fouten gemaakt, wat resulteerde in een hartstilstand van Adams. Daarbij liep hij zware hersenschade op, die hij nooit te boven is gekomen.

Na vijftien maanden in het ziekenhuis werd hij mee naar huis genomen door zijn vrouw, Bernadette.

In de jaren 90 werd zowel de anesthesist als zijn assistent veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van een maand en een stevige boete.

Tot de dood ons scheidt
Bernadette bleef altijd voor haar man zorgen, tot op de dag van vandaag. Volgens de verhalen peinsde ze er geen moment over om haar Jean-Pierre van de apparatuur te halen.

Lees ook  Russische powerlifter breekt beide knieën bij extreme oefening

Ondanks zijn vegetatieve toestand heeft ze 39 jaar lang voor hem gezorgd. Wat precies de oorzaak van overlijden is, is niet bekend. Wel lag hij wederom in het ziekenhuis, dus schijnbaar ging zijn toestand achteruit.

Zowat dagelijks zorgde Bernadette voor schone kleding, voeding, gaf hem cadeautjes en praatte met hem.

Reactie kreeg ze nooit, maar toen ze eens twee nachten weg was, merkten de zusters wel degelijk een verandering in het gedrag van Adams. Ondanks zijn toestand zal hij enorm gemist worden door Bernadette.

Kind (3) na vier dagen uit het bos gered in Australië: Hij dronk uit een vies beekje

Koppeltje doet rampetampen in de trein van Utrecht naar Hilversum