in

Oud-directeur stichting voor ernstig zieke kinderen verdacht van kindermis bruik

Omroep Flevoland komt vandaag met schokkend nieuws. De voormalig directeur van Kanjer Wens Nederland, een stichting die zich inzet voor ernstig zieke kinderen, wordt door het OM verdacht van ontucht met minderjarige jongens.

Het gaat om de 54-jarige Peter V. uit Almere. V. was tot oktober 2021 de directeur van Kanjer Wens Nederland, een non-profitorganisatie die zich bezighoudt met het vervullen van wensen van ernstig zieke kinderen tussen de vier en 16 jaar.

Ontucht met minderjarige jongens
Het OM heeft volgens de omroep inmiddels bevestigd dat er twee aangiftes zijn gedaan tegen ‘een medewerker van Kanjer Wens Nederland’.

Beide aangiftes gaan om ‘ontucht met een minderjarige jongen’. Het mis bruik zou hebben plaatsgevonden in januari van 2020 tijdens het werk dat V. voor de stichting deed.

Lees ook  86-jarige vrouw uit Barendrecht bedreigd en overvallen in woning

Opvallend is dat er tijdens het onderzoek nog een geval van ontucht met een minderjarige jongen aan het licht kwam waar V. mogelijk bij betrokken was.

Dat zou, in tegenstelling tot de twee andere gevallen, niet hebben plaatsgevonden in de tijd dat de 54-jarige man bij de stichting werkte.

Op vrije voeten
Voor het vermeende misbruik van de twee minderjarige jongens in januari 2020 werd Peter V. in 2021 al opgepakt. Dat was in juni van dat jaar.

Lees ook  Man die tandarts in z’n hals stak was ontevreden over spoedbehandeling

Toen hij kort daarop weer werd losgelaten, bleef de oud-directeur nog wel verdachte in de zaak en moest zich bovendien aan een aantal regels houden. Eén van die regels: niet met kinderen werken.

De reden dat V. enkele dagen terug wederom achter slot en grendel is gezet, is omdat hij zich volgens het OM niet aan laatstgenoemde voorwaarde heeft gehouden.

Heel lang heeft deze vrijheidsbeperking echter niet geduurd, de rechter-commissaris besloot hem afgelopen woensdag wederom op vrije voet te stellen.

Volgens het Openbaar Ministerie blijft hij nog steeds verdachte in de zaak. Het onderzoek is op dit moment nog lopende.

Politie maakt zich zorgen over vermiste Tommie uit Gouda en geeft foto vrij

Roxeanne Hazes laat volgers blozen met BH-loze foto