in

Opnieuw dodelijk slachtoffer na geweld in Aalst: Lukas (29) twee weken later overleden aan verwondingen

Twee weken geleden werd Aalstenaar Lukas Vanderputten in elkaar geslagen in zijn appartement op de Victor Bocquéstraat in het Belgische Aalst.

De man zweefde dagenlang tussen leven en dood, maar is nu toch overleden aan zijn verwondingen.

Het is het tweede dodelijk slachtoffer op korte tijd in Aalst na het gebruiken van geweld schrijft HLN.

De feiten speelden zich vrijdagavond 19 november af op het industrieterrein in Aalst. Lukas was met enkele vrienden iets gaan drinken, en daarna gingen ze thuis nog bij hem een spelletje darts spelen, maar daar liep het mis.

Lees ook  Huisbaas scheldt eerst huur kwijt en doet dan boodschappen voor verhuurster met vier kinderen

Er ontstond een woordenwisseling na een incident met Jente V. (24) en er werd een vuistslag uitgedeeld.

Die laatste belde daarna naar zijn oudere broer Jelle V. (28) die meteen ter plaatse kwam. Met zijn tweeën gingen ze nadien Lukas te lijf en bleven ze hem slaan en schoppen.

Uiteindelijk werd Lukas bewusteloos buiten aangetroffen op het bedrijventerrein en werd hij met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Daar vocht hij dagenlang voor zijn leven en werd hij in een kunstmatige coma gehouden, maar overleed gisterenmiddag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Lees ook  Lang uitslapen maakt je slimmer, sterker, charismatischer en beter in bed!

Beide broers werden die avond opgepakt en zitten sindsdien in de gevangenis, maar blijven de schuld op elkaar schuiven, waardoor er op dit moment nog geen duidelijkheid is over wie wat gedaan heeft.

Lukas is al het tweede jonge slachtoffer dat het leven laat na een zware vechtpartij. Vorige week overleed de 36-jarige Yunus Calik uit Aalst nog aan zijn verwondingen nadat hij ook een tijd in coma had gelegen. De daders van deze daad worden opgespoord, maar zijn nog niet gevat.

Kabinet zet plan voor omstreden 2G-systeem voorlopig niet door

‘Voetganger doodgereden in Oosterhout, veroorzaker rijdt door’