in ,

Oplettende kijkers: ‘Heuse ‘drugsdeal’ live te zien op het Binnenhof’

Op Twitter gaat de hashtag #Hofleverancier rond nadat er beelden zijn opgedoken van een opvallend momentje op het Binnenhof in Den Haag.

Terwijl de camera’s van RTL Nieuws draaien, komt Zorgminister Ernst Kuipers naar buiten waggelen.

Een aantal kijkers op social media denkt echter dat er meer gebeurt rechts in beeld, namelijk een heuse ‘drugsdeal’. Zomaar midden in het hart van de Nederlandse democratie. Het is wat.

“Hoe duidelijk wil je het hebben dat het een stel criminelen zijn daar in Den Haag”, zegt iemand die het filmpje deelt op Twitter. “Let wel dat de dealer vervolgens ook nog eens naar binnen gaat!”


Grappige reacties
Toch neemt niet iedereen ‘de deal’ zo serieus als sommige Twitteraars. Want hoewel de hashtag #Hofleverancier rondgaat, merken veel mensen op dat het niet heel snugger zou zijn voor een drugsboer om op die plek een deal te sluiten “terwijl je weet dat er 800 camera’s hangen”.

Lees ook  Poedelnaakte dronkenlap beledigt politieagent: 'Moet met de billen bloot'

Het zijn ongetwijfeld autosleutels, merkt iemand op. En een ander stelt dat het best weleens zou kunnen gaan om het beroemde ‘briefje van Koeman’.

Hoe dan ook, van ‘Ernst Snuivers’ tot ‘Ah, daar zijn de nieuwe RIVM-modellen in poedervorm’, het fragment is in ieder geval voer voor vele (vermakelijke) reacties.

Lees ook  Is dit de snelste bevalling ooit?

Onderzoek toont aan: 1 op de 5 mannen geniet meer van auto dan van partner

Man begint aan nieuwe baan, wordt binnen 2 uur ontslagen: ‘Te dik’