in ,

Onderzoekers: 3 kinderen hebben is het meest stressvol

Ben jij gezegend met 3 prachtige kinderen? Voel jezelf dankbaar, al liegt de titel van dit artikel er niet om. Moeders met drie kinderen ervaren de meeste stress.

7000 moeders werden onderzocht op diverse stressfactoren door de website TODAY. Daar kwamen moeders met drie kinderen er het minst goed vanaf.

Meer kinderen staat niet gelijk aan meer stress
Toch zou je denken dat moeders met meer kinderen nog meer stress hebben. Toch is het opmerkelijk dat bijvoorbeeld een moeder met vier of me er kinderen minder stress ervaren. De stress neemt toe tot 3 kinderen, maar daarna neemt de stress dus af.

Lees ook  9-jarige jongen smeekt om een familie nadat zijn broer geadopteerd wordt zonder hem

Te weinig handen
Onderzoekers zeggen dat zodra je drie kinderen hebt jij als ouder in de minderheid bent. Het is dan drie kinderen tegen twee ouders. Je hebt maar twee handen en tegelijkertijd drie kinderen.

Vier kinderen
Waarom hebben moeders met vier kinderen weer minder stress? Bij drie kinderen heerst er nog een gevoel van perfectionisme voor de ouder.

Lees ook  Vrouw onthoofdt man omdat hij klaagt dat soep niet lekker is:

Bij vier kinderen is daar helemaal geen ruimte meer voor. Ook is het zo dat bij meer kinderen je meer zelfverzekerdheid krijgt over jouw eigen opvoedkunsten. Dit staat gelijk aan minder stress.

Man dreigt kinderen en personeel van school neer te schieten: taakstraf

Stiefmoeder liet kindje (3) in eigen ontlasting zitten: ‘Hoe kun je tegen zo’n klein meisje zo intens gemeen doen?’