in

Onderzoek: mensen die tegen hun huisdier praten zijn slimmer

Hang jij ook altijd hele verhalen op tegen je trouwe viervoeter? Dan hoef je je echt niet belachelijk of betrapt te voelen en al helemaal niet dom. Uit onderzoek blijkt dat mensen die tegen hun huisdier praten heel slim zijn.

Wetenschappers van de Amerikaanse Universiteit van Chicago deden onderzoek naar het fenomeen, dat antropomorfisme heet.

Klinkt enger dan dat het is: antropomorfisme verwijst naar mensen die menselijke emoties en eigenschappen toekennen aan niet-menselijke objecten of levende wezens zoals (huis)dieren.

Lees ook  Vreselijke beelden laten zien hoe ‘meest eenzame orka ter wereld’ met kop tegen glas beukt

Empathie ontwikkelen
Dit fenomeen is overigens uniek voor mensen: wij zijn de enige wezens die op deze manier onszelf op andere dingen en dieren kunnen projecteren.

Dit begint al op jonge leeftijd, wanneer kinderen spelen met poppen of knuffels, en doen alsof die ook emoties en gevoelens hebben. Op deze manier ontwikkelen ze hun empathische vermogen.

Tegen huisdier praten is teken van intelligentie
Daarom is het helemaal niet gek dat je hele verhalen ophangt tegen je hond of kat en je gedraagt alsof je huisdier alles verstaat wat je zegt.

Lees ook  Hond bijt voor tweede keer andere hond dood in Den Haag, politie neemt dier in beslag

Dat heeft dus niets met domheid te maken, maar juist alles met intelligentie. Het is een teken dat je brein goed functioneert en dat je in staat bent de menselijke geest goed te begrijpen. En als wetenschappers dat zeggen, is het natuurlijk zo.

Jennifer stopte met werk zodat ze haar vriend elke 2 uur borstvoeding kan geven: “Vaak vrij*n we daarna”

Bestuurder lijkwagen krijgt prent terwijl hij overleden man ophaalt: ‘Schandalig!’