in ,

Onderzoek: In mannenbaard meer bacteriën dan in hondenvachten

Niet zulk fijn nieuws voor mannen met baarden. Want in Zwitserland is een onderzoek gedaan waarbij geconcludeerd werd dat baarden meer bacteriën bevatten dan de vacht van een hond.

Het onderzoek ging heel ergens anders over. Ze wouden namelijk onderzoeken of het hygiënisch verantwoord is om zowel honden als mensen onder dezelfde MRI-scanner te laten onderzoeken. In dit onderzoek werden 18 mannen en 30 honden onderzocht.

Ziekmakers
Conclusie? In de baarden van alle mannen werden hoge concentraties van bacteriën gevonden. Bij de honden slechts bij 23 van de 30. Bij zeven mannen werden zelfs ziekmakende bacteriën gevonden tegenover vier honden.

Lees ook  Politie waarschuwt jeugd voor verslavend paars ‘hoestdrankje’: 'Lean is gevaarlijk’

MRI
Nadat de honden werden gescand in de MRI werden de apparaten zoals gewoonlijk schoongemaakt.

De apparaten bevatten minder bacteriën dan wanneer er een mens in had gelegen. Onderzoek laat zien dat honden dus gewoon een MRI scan kunnen ondergaan zonder dat mensen daarbij extra risico lopen.

Geen baard meer dus?
Moet je nu in paniek je baard afscheren? Dat valt allemaal relatief wel mee. Het onderzoek geeft geen antwoord op de vraag hoe vies een baard is en of je er ziek van wordt, maar de baard werd alleen vergeleken met die van een hond. Een hondenvacht is misschien helemaal niet zo vies als jij zou denken.

Lees ook  Na*kte man speelt met zichzelf in de vrieskou

Zien: Kinderen Linda de Mol treden genadeloos hard op tegen Jeroen Rietbergen!

Vermist hondje Miga (1) na bijna twee maanden dood teruggevonden