in

Man (43) doodde cavia’s van eigen kinderen en stuurde foto’s van de dode beestjes naar zijn ex

Een 43-jarige Utrechter zou bedreigingen aan het adres van zijn ex-vrouw kracht hebben bijgezet door zo ver te gaan, dat hij de cavia’s van hun kinderen doodde.

Hij noemde zich volgens het Openbaar Ministerie (OM) ‘caviakiller’, en stuurde beelden waarop hij een mes toonde en de knaagdieren er ogenschijnlijk dood bij lagen.

Ook maakte hij zich volgens de openbaar aanklager schuldig aan zowel fysieke als mentale mishandeling en doodsbedreigingen, en gooide hij een ruit bij de woning van zijn ex in.

Volgens de Utrechter moet de soep niet zo heet worden gegeten als ie door het OM wordt opgediend.

De cavia’s lopen gewoon nog ergens in het Máximapark, verklaarde hij vandaag bij de zitting.

Ja, hij schaamde zich kapot voor de bedreigingen aan het adres van zijn ex, maar zij zou moeten hebben geweten dat hij nóóit de intentie heeft gehad om daadwerkelijk de daad bij het woord te voegen.

,,Het was een uiting van onmacht. Liefst zou ik een teletijdmachine hebben om de oude versie van mezelf wat wijsheden mee te geven.

Zij verdiende dit niet. Ik schaam me diep. Ik heb ervan geleerd dat je nooit teksten moet sturen als je hoofd in vuur en vlam staat.’’

”Ik was bont en blauw. Ik heb vaak gedacht: er komt een moment dat ik het niet overleef”
– Slachtofferverklaring

Lees ook  Paaldansvideo van ‘Temptation’-Zwanetta te expliciet voor TikTok: «Echt vervelend!»

‘Cavia’s zijn geen huisdieren’
Voor de gemaakte beelden met de cavia’s kwam hij met een opmerkelijke verklaring. Hij zou ze nooit als huisdieren hebben gezien, en de cavia’s hebben gehad om ze – net als zijn konijnen en kippen – op te eten.

Zoals ze dat gewoon zijn in sommige Zuid-Amerikaanse gemeenschappen. ,,Ze waren mijn eigendom, niet van de kinderen.’’

Hij ontkende dat hij de dieren de nek had omgedraaid. De beelden en de foto waarop dat gesuggereerd werd, waren vooral een schreeuw om aandacht, inclusief de boodschap voor zijn ex dat zij de duivel is en de cavia’s dood zouden zijn.

Medewerkers van de caviaopvang zijn er na het zien van de beelden van overtuigd dat dat ook daadwerkelijk het geval is.

,,Ze liggen in eenzelfde onnatuurlijke houding. Zo liggen ze nooit naast elkaar.’’ Onzin, pareerde de verdachte. ,,Het is een getrainde houding die ik hen heb aangeleerd.’’

Honderd keer
In een emotionele slachtofferverklaring vertelde de ex-vrouw jarenlang slachtoffer te zijn geweest van partnergeweld.

,,Dat iemand je bedreigt met de dood, leg je niet zomaar naast je neer. Er valt niks goed te praten. Dat ik niet eerder aangifte heb gedaan, is omdat ik dat niet durfde.

Hij heeft me zo vaak pijn gedaan. Dan sloeg hij me, waarna ik niet meer normaal kon lopen. Ik was bont en blauw.

Lees ook  Paard stort in terwijl het koets trekt in extreme hitte, toeristen blijven gewoon zitten

Ik heb vaak gedacht: er komt een moment dat ik het niet overleef. Beloftes dat je gaat veranderen geloof ik na twintig jaar niet meer. Je hebt het al honderd keer gezegd.’’

Volgens de Utrechter vlogen zijn ex en hij elkaar regelmatig in de haren, maar heeft hij nooit geslagen of geschopt.

,,Dat zijn leugens. Ze smijt met zoveel mogelijk modder om te kijken of het blijft plakken.’’

De openbaar aanklager stelde dat drugsgebruik en geestelijke problemen er debet aan zijn dat de Utrechter zich nu moet verantwoorden voor vijf vergrijpen, waaronder de mishandelingen, bedreigingen en het – zoals dat juridisch heet – ‘vernielen van huisdieren’. Volgens haar is de verdachte daardoor verminderd toerekeningsvatbaar.

Drugsgebruik
Het OM eiste een gevangenisstraf van 210 dagen waarvan 108 voorwaardelijk. Mocht de rechtbank meegaan in die strafeis dan hoeft de Utrechter niet terug de cel in omdat hij reeds 102 dagen in voorarrest zat.

Ook moet hij zich wat het OM betreft stelselmatig laten controleren om te bewijzen dat hij geen drugs gebruikt en mag hij zich drie jaar lang niet begeven binnen een straal van honderd meter rond de woning van zijn vrouw. Over twee weken bij de uitspraak moet blijken of de rechtbank er hetzelfde over denkt.

Vrouw betrapt tasjesdieven in trein naar Breda en trekt aan noodrem

Tara is verslaafd aan zwanger zijn: “Maak mij z.s.m weer zwanger!”