in

“Oekraïense vrouw verkracht door Russische soldaat die enkele minuten eerder haar man had doodgeschoten”

Een Russische soldaat zou een Oekraïense vrouw verkracht hebben voor de ogen van haar jong kind, enkele minuten nadat hij de echtgenoot van de vrouw had doodgeschoten in hun woning.

Dat meldt het Oekraïense parlementslid Maria Mezentseva. Volgens haar is het niet de eerste keer dat een Russische soldaat een Oekraïense vrouw aanvalt, maar zijn er nog “veel meer” slachtoffers. “We zullen zeker niet zwijgen”, aldus Mezentseva.

Mezentseva vertelde in een televisie-interview aan ‘Sky News’ dat er al verschillende incidenten zijn geweest waarbij Oekraïense vrouwen verkracht zijn door Russische soldaten.

Zo is een vrouw in Brovary, een industriestad in de buurt van Kiev, recent ver kracht door een Russische soldaat die de woning van haar en haar man was binnengevallen.

De soldaat schoot eerst de echtgenoot van de vrouw neer, waarna hij haar vervolgens verkrachtte in het bijzijn van haar kind.

Lees ook  Poes redt brandende schuur binnen om haar kittens te redden

De Oekraïense officier van justitie Iryna Venediktova liet eerder al weten dat de zaak wordt onderzocht en dat de autoriteiten een arrestatiebevel hebben uitgevaardigd voor de soldaat in kwestie.

“Nog veel meer slachtoffers”
Mezentseva, het hoofd van de permanente delegatie van Oekraïne bij de parlementaire vergadering van de Raad van Europa, zegt dat te weinig gevallen van s*ksueel geweld worden gerapporteerd.

“Rechtvaardigheid moet zegevieren”, aldus de politica. Ver krachtingen en aanrandingen worden beschouwd als oorlogsmisdaden en schendingen van het internationaal humanitair recht.

“Er zijn nog veel meer slachtoffers dan alleen deze zaak, die openbaar is gemaakt door de officier van justitie.

We verwachten uiteraard nog meer gevallen, die openbaar zullen worden zodra de slachtoffers klaar zijn om erover te praten”, zegt Mezentseva.

Lees ook  Verontwaardiging nu ouders Cleo twee miljoen krijgen voor interview over ontvoering: ’Hoogst ongepast’

Eerder deze maand beschuldigde de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba Russische soldaten al van s*ksueel mis bruik ten opzichte van Oekraïense vrouwen.

Man die tandarts in z’n hals stak was ontevreden over spoedbehandeling

Meisje (3) overleden in Heinenoord, fietsje bij vijver gevonden