in ,

Nóg een aangifte van ‘zedenfeit’ tegen Ali B, tweede zaak ‘staat los van The Voice’

Het Openbaar Ministerie heeft een nieuwe aangifte ontvangen tegen rapper en The Voice-coach Ali B. De aangifte is gedaan bij het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Het gaat volgens het OM om ‘een zedenfeit’. De tweede aangifte zou los staan van de rel rond The voice of Holland.

Er lag al een eerdere aangifte tegen The Voice-coach Ali B. Die ligt bij het Openbaar Ministerie Midden-Nederland. De rapper ontkende na die eerste aangifte alle aantijgingen. Advocaat Bart Swier van Ali B bevestigt dat er een tweede aangifte tegen zijn cliënt ligt, maar dat zij van het programma BOOS hebben begrepen dat die tweede zaak los staat van The Voice. Dat zegt Swier tegen deze site. BOOS deed maanden onderzoek naar misstanden rond The Voice. Donderdagmiddag is op YouTube de uitzending daarover te zien.

Lees ook  Lize, de vriendin van Tim Hofman uit de kleren

Ook in die tweede zaak ontkent de 40-jarige Ali B de beschuldiging. Waar de aangifte precies over gaat, is onbekend. Eveneens is onduidelijk van wie de aangifte komt. Swier wil niet ingaan op de vraag of die tweede aangifte van een ex-deelneemster van The Voice komt. Een of meerdere slachtoffers zouden morgen in het YouTube-programma BOOS vertellen over wat hen is overkomen.

Ali B, Jeroen Rietbergen en Marco Borsato
Programmamaker Tim Hofman van BOOS deed maandenlang onderzoek naar misstanden bij The Voice of Holland. Daarbij vallen steeds de namen van Ali B, bandleider Jeroen Rietbergen en ook Marco Borsato. Tegen laatstgenoemde ligt ook al een aangifte wegens grensoverschrijdend gedrag, maar dat zou een incident zijn dat los staat van The Voice. Ook tegen Rietbergen is een aangifte in de maak.

Lees ook  Deze vrijstaande villa in op Funda staat te koop voor maar 129.500 euro!

Zaterdag werd duidelijk dat het programma The Voice of Holland voorlopig is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende daarop dat aantijgingen aan zijn adres juist zijn en hij stapte op. Hij had relaties van ‘seksuele aard’ gehad met vrouwen die betrokken waren bij The Voice of Holland, meldde hij. Maandag maakte Linda de Mol bekend dat ze haar relatie met Rietbergen heeft verbroken en haar werkzaamheden voorlopig stillegt.

Moederhond redt leven van verlaten pasgeboren baby door met haar te knuffelen in de kou

’Doorbraak’ in verdwijningszaak Maddie McCann: onderzoekers vinden ’schokkend’ bewijs