in

Nieuwe woning van Peter Gillis en Nicol blijkt gruwelijke moordhuis

Maar toen hij het kasteel aangeboden kreeg, had hij al een andere villa in Neerpelt gekocht voor het bedrag van 4,5 miljoen euro. ,,Daar zouden we eigenlijk gaan wonen, maar toen het kasteel kwam, kon ik dat niet laten schieten”, aldus Gillis. ,,Nu ga ik in dat nieuwe huis in Neerpelt dus maar tijdelijk wonen, om hem straks weer van de hand te doen.”

De familie Gillis blijft dus maar verhuizen, al vindt Peter dat geen straf. ,,Alles is aanwezig. Een keuken met de mooiste apparatuur, een wijnkelder, bioscoop, zwembad en sauna.”

Lees ook  Groep vrienden zit al 3 dagen vast in stamkroeg na zware sneeuwstorm

‘Als hij binnen was vermoord, had ik het huis niet gekocht’
Toch heeft de woning een akelig verleden, iets wat Peter ook niet helemaal koud liet. ,,Dit huis is van Marcel van Hout geweest, een zakenman die daar in november 2017 is doodgeschoten”, legt Gillis uit. ,,Wat ik weet, is dat de moord midden in de nacht heeft plaatsgevonden.”

Lees ook  Geraldine Kemper maakt gipsafdruk van flamoes voor nieuw tv-programma

Of het een overval of liquidatie is weet Gillis niet, alleen dat ze hem in de tuin hebben gevonden. ,,Dat vond ik wel belangrijk. Als hij binnen was vermoord, had ik het huis niet gekocht”, zegt hij vastberaden.

Volgens Peter heeft de Belgische justitie beslag op het pand gelegd omdat de rol van zijn echtgenote werd onderzocht. ,,Maar binnenkort zal er een uitspraak komen, waarna het beslag zal worden opgeheven, de overdracht plaatsvindt en wij erin kunnen.”

Sarah van Soelen: ‘Ik nam op mijn 17de mijn eerste lijntje coke’

Verona doet een heftig boekje open over wat Marco Borsato 20 jaar geleden bij haar heeft gedaan