in ,

Nieuw onderzoek: het tweede kind is de slechtste chauffeur

Ken je iemand die zich achter het stuur als een echte dwaas gedraagt? Ze geven misschien iets te veel gas, raken de stoeprand bij het afslaan, negeren de richtingaanwijzers, of kunnen niet parallel parkeren om hun leven te redden. De kans is groot dat deze personen tot de oudere broers en zussen in de familie behoren.

Dat is de ontdekking van een nieuwe studie onder leiding van onderzoekers in Groot-Brittannië. Het onderzoek suggereert dat oudere broers en zussen de slechtste chauffeurs in de familie zijn.

Of men een goede of slechte chauffeur is, hangt af van leeftijd, geslacht, kwaliteit van de instructeurs en vele andere factoren.

Lees ook  22 gezonde bomen sneuvelen na klachten bewoners over... vallende bladeren en vogelpoep: “Te gek voor woorden”

De waarheid is dat we allemaal betrouwbaar willen zijn achter het stuur, maar eerlijk gezegd zijn er ook echte idioten.

Oudere broers en zussen zijn de slechtste chauffeurs
Privilege Car Insurance, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen in Engeland, onderzocht bijna 1.400 chauffeurs.

De studie concludeerde dat er significante verschillen waren tussen de rijvaardigheid van oudere broers en zussen en de rest van het gezin, meldt The Mirror.

Ter illustratie: te hard rijden komt 89% vaker voor bij oudere broers en zussen. Ze rijden ook 46% vaker op de verkeerde rijstrook – maar dat is nog niet alles.

Lees ook  Man deed 62 jaar alsof hij doof was om niet naar zeurende vrouw te luisteren

Het is 30% waarschijnlijker dat een oudere zus of broer zijn telefoon gebruikt tijdens het rijden, wat zowel zeer riskant is als een misdrijf. Oudere broers en zussen zijn ook agressiever achter het stuur dan hun jongere familieleden.

Ze zijn ook slimmer
Deze gedragingen leiden tot ernstigere gevolgen. 22% van de oudere broers en zussen die aan het onderzoek hebben deelgenomen, hebben ten minste één ongeval gehad. 15% van hen in een ernstig ongeval.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat oudere broers en zussen meestal ook slimmer zijn. Maar als dat zo is, dan is dat op de weg niet echt te merken.

Kindje van 14 maanden valt uit raam 2e verdieping

Hélène Hendriks krijgt ’stevige bedreigingen’ vanwege link met VI