in ,

Nieuw gebouw in Middelburg werkt op de lachspieren: ‘Je staat gewoon voor lul!’

De Middelburgse stadsdichter Raymond van de Ven moest een paar keer met zijn ogen knipperen toen hij de tekeningen van een nieuw gebouw in zijn stad te zien kreeg.

Aan de Kanaalweg komen drie flats te staan, allemaal met verschillende vormen. Maar wie goed kijkt, herkent in de bouwvormen een bekend drieletterwoord: ‘lul’.

“Als je het eenmaal ziet, dan zie je niets anders meer,” zegt de goedlachse Raymond tegen Hart van Nederland.

Hij plaatste een tekening van het nog te bouwen scheldwoord op zijn Facebookpagina en kreeg daarop talloze reacties. “Ik kan er nog steeds om lachen!”

‘Letterlijk voor lul’
De stadsdichter en duidelijk ook grappenmaker vervolgt: “Als je er vanaf een bepaald punt naar kijkt, dan staat het er echt.

Lees ook  Vermiste Gerda Mooij dood gevonden

En wie vanuit de wijk Dauwendaele een blik op het gebouw werpt, als het er eenmaal staat, staat letterlijk voor lul!”

Op de website van het architectenbureau, hilarisch genoeg ‘Rothuizen’ genaamd, ontdekte Raymond nog een wel heel toepasselijke tekst:

“Als je naar een nieuwsbericht gaat over de start van de bouw van het project, staat er letterlijk in de tekst dat het om ‘een spannende compositie’ gaat. Ja, dat snap ik wel!”

Aanpassen?
De mensen achter het ontwerp kunnen ook wel om de positieve ophef lachen. Architect Taco Tuinhof zegt tegen Hart van Nederland dat het absoluut geen bewuste keuze is geweest.

Lachend: “Je bent zo met je vak bezig dat je het gewoon niet ziet. Ook achteraf niet. Maar toen ik hierover te horen kreeg heb ik de tekeningen nog eens goed bekeken en ja, als je het wil, dan zie je het!”

Lees ook  Zien: ‘Jeroen Rietbergen steekt middelvinger op naar camera’

Mogelijk zal het in de toekomst voor een iets minder lullig uitzicht gaan zorgen. Er komt nog een geluidsscherm voor te staan.

Maar het gebouw aanpassen? Tuinhof: “Nee, dat gaat niet. Ze zijn wel aan het bouwen.” Maar hij ziet het positief: “Iedereen die ik er nu over heb gesproken kan er om lachen.”

Het gebouw, dat uiteindelijk huisvesting moet gaan bieden aan studenten, moet vanaf volgend jaar in de Zeeuwse stad te bewonderen zijn.

Man op zoek naar herkomst muziek zwaar mishandeld

Agent moet ruit inslaan om kind uit snikhete auto te bevrijden