in

Net binnen: ‘Ook seksueel grensoverschrijdend gedrag in “The voice of Kids”‘

De Nederlandse zender RTL schort de uitzendingen van de talentenjacht “The voice of Holland” meteen op.

Aanleiding zijn aantijgingen van s*ksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik, door verschillende betrokkenen bij het programma.

Er is bij het Openbaar Ministerie al een formele klacht ingediend, tegen “Voice”-jurylid Ali B.

De leider van de liveband in “The voice of Holland” erkent de beschuldigingen over zichzelf, en stapt onmiddellijk uit het programma. RTL is een onderzoek gestart.

Het consumentenprogramma BOOS van zender BNNVARA, dat wordt uitgezonden via het YouTubekanaal van de Nederlandse openbare omroep, bracht de bal aan het rollen.

In de zomer deed Tim Hofman, maker en presentator van BOOS, een oproep op sociale media.

Hij zocht naar “mensen die gewerkt hebben bij- of meegedaan aan een talentenshow in Nederland en daar dingen meegemaakt, gezien of gehoord hebben die niet door de beugel kunnen”.

Lees ook  Op deze begraafplaats werden ’s nachts geesten van overleden kinderen opgeroepen: ‘Onacceptabel’

De oproep kwam er, nadat er bij de redactie van BOOS meerdere gelijkaardige verhalen hierover waren binnengekomen.

Komende donderdag brengt BOOS over dit onderwerp een reportage naar buiten. Maker Tim Hofman benadrukt op Twitter dat er “ontzettend lang en zorgvuldig aan gewerkt is”.

Het team van “The voice of Holland” is hierover ingelicht op 12 januari. Volgens de Nederlandse commerciële zender RTL zijn de beschuldigingen van s*ksueel grensoverschrijdend gedrag “ernstig en schokkend” en “waren ze niet bekend bij RTL”.

Het zou gaan om verschillende klachten over verschillende personen die bij het programma betrokken zijn.

Alle betrokkenen zijn hier door BNNVARA over gecontacteerd, om te kunnen reageren op de aantijgingen.

Lees ook  Sylvana Simons letterlijk ziek na interview: ‘Voel me aan gerand’

Volgens het openbaar ministerie van Midden-Nederland is er afgelopen week aangifte gedaan tegen één persoon, die “gerelateerd is” aan het programma.

Het Openbaar Ministerie zegt om privacyredenen niet om wie het gaat, maar “Voice”-jurylid Ali B. (zie foto) heeft aan de Nederlandse krant De Telegraaf laten weten dat die klacht tegen hem is ingediend.

“Ik ben 100 procent overtuigd van mijn onschuld. Het gaat om een beschuldiging over iets dat lang geleden zou zijn gebeurd, maar daar is niets van waar”, zegt Ali B. aan De Telegraaf.

Het management van de rapper heeft via een korte mededeling op sociale media laten weten dat ze geloven in zijn onschuld, en “het onderzoek in alle vertrouwen afwachten.”

Linda de Mol en Jeroen Rietbergen uit elkaar na seksueel wangedrag bij The Voice

Net binnen: dit is wanneer de horeca weer opengaat!