in ,

Nederlandse vrouwen keren onderbroek binnenste buiten om langer te dragen

Eerder werd al bekend dar vrouwen niet heel hygiënisch zijn als het gaat op het gebied van het dragen van bh’s.

Nu blijkt dat het met de onderbroek al niet veel beter is gesteld. Uit een poll op de website van een krant blijkt namelijk dat maar liefst 10 procent van de vrouwen niet de moeite neemt om iedere dag een schone onderbroek uit de kast te trekken.

Verschonen
Volgens de levensmiddelenmicrobioloog Rijkelt Beumer van de Universiteit Wageningen is het helemaal niet zo erg om langer dan één dag een onderbroek te dragen. “Tot en met de jaren ’50 was het zo dat je je ondergoed maar één keer in de week verschoonde.”

Lees ook  Schoonmoeder verandert naam van baby’tje terwijl moeder herstelt van spoedkeizersnede

Volgens hem is het verschonen van ondergoed meer een “cosmetisch iets”. Alleen in het geval van ziekte (diarree) raadt hij aan om minstens één keer per dag schone onderkleren aan te doen. “En was alles dan op een hoge temperatuur zodat alle ziektekiemen worden gedood.”

Binnenste buiten
Nederlanders zijn trouwens niet de enigen die spaarzaam zijn met het aantrekken van schoon ondergoed.

Lees ook  Salma Hayek (54) blaast volgers omver met nieuwe bikinifoto

Uit een onderzoek van de universiteit van Manchester blijkt dat een op de 10 Britten 3 dagen dezelfde onderbroek draagt.

Een op de twintig personen gaf zelfs toe de onderbroek binnenste buiten te keren. Velen blijken parfum te gebruiken om de lingerie beter te laten ruiken.

Hoe een krokodil een jachtluipaard te pakken neemt

31- jarige moeder martelt haar 18 maanden oude baby met scheermessen en bleekmiddel