in

Nederlandse jongen (14) vermist na duiktocht Maleisië, zoektocht morgen verder

Een 14-jarige Nederlandse jongen wordt samen met drie anderen vermist nadat hij was gaan duiken voor de kust in het zuidoosten van Maleisië.

Er is een zoektocht ingezet, maar vanwege het slechte zicht is deze gestopt. Morgenochtend hervatten de kustwacht en de politie het zoeken, aldus lokale media.

Naast de Nederlandse jongen zou het gaan om een 46-jarige Brit, een 18-jarige Franse vrouw en een 35-jarige vrouw uit Noorwegen.

Lees ook  Jongetje van 2 dat zijn ouders zocht doodgevroren in Oostenrijk

Laatstgenoemde zou een duikcoach zijn. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kon woensdag vooralsnog niet bevestigen dat er een Nederlander wordt vermist, maar gaat het uitzoeken, zegt een woordvoerder.

De vier waren aan het duiken in de buurt van het eiland Pulau Tokong Sanggol, ongeveer 15 kilometer uit de kust.

Lees ook  Marokkaanse kleuter Rayan vandaag begraven: 'Arm jochie, zo dapper gestreden'

De regio is een populair vakantiegebied met veel resorts waar vaak Europeanen komen. In totaal is vandaag een gebied van bijna 40 vierkante kilometer afgezocht.

De Maleisische marine meldden dat de weersomstandigheden zwaar waren, met windstoten tussen de 10 en 20 kilometer per uur en golven tot een meter hoogte. Volgens Maleisische media gaat de zoekoperatie donderdag om 7.00 uur lokale tijd verder.

24 maanden cel voor seks met 13-jarig meisje in centrum Almelo

Overheid vraagt om trager te rijden en magnetron te gebruiken vanwege oorlog