in

Na moeder overlijdt ook kind door heftig ongeluk op N50 bij Kampen

Een van de kinderen die betrokken was bij het ongeval op de N50 dinsdag is alsnog aan de verwondingen overleden.

Het kind zat in de auto die dinsdag tegen een vrachtwagen bij Kampen reed. Daar kwam de 34-jarige moeder al direct om het leven.

De N50 staat bekend als een gevaarlijke weg. Dinsdag ging het gruwelijk mis. Meerdere ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen om de slachtoffers te helpen.

Voor de 34-jarige Kampense kwam de hulp direct te laat. Haar twee nog jonge kinderen werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Hun verwondingen waren ernstig. Vandaag maakte de politie bekend dat een van de twee kinderen is overleden.

Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk precies heeft kunnen gebeuren. Het politieonderzoek loopt nog.

Negen verongelukt
Sinds het voorjaar van 2015 zijn negen automobilisten verongelukt op de N50 bij Kampen. Na vier dodelijke en meerdere ernstige ongelukken vond de Tweede Kamer het in november 2016 genoeg geweest. Met succes droeg een meerderheid de minister op om de N50 bij Kampen te verbreden.

Lees ook  Betul S. aangehouden voor doodschieten Hamza Kot in Rotterdam

Maar ruim vijf jaar later is er nog niets aan de weg gebeurd en zijn vijf mensen om het leven gekomen.

Geld voor een vangrail
Transportbaas Van Dijk van Transportbedrijf Stoel zegt net na het ongeval zich grote zorgen te maken om de veiligheid van zijn chauffeurs en stelt dat het vijf over twaalf is

. In de hoop iets te kunnen doen heeft hij nu aangeboden om uit eigen zak 10.000 euro neer te leggen om de weg veiliger te maken. Daarvan zou hij een vangrail kunnen plaatsen.

Lees ook  Zien: “André Hazes weer terug naar Monique Westenberg…”

Kamerlid Van Haga noemt het ondertussen schandalig dat ‘een lokaal transportbedrijf’ uit eigen zak de verkeersveiligheid wil gaan verbeteren ‘omdat Rijkswaterstaat het af laat weten’. Hij concludeert dat de huidige stikstofregels weggebruikers de dood injagen.


Dat er nog niets aan de weg gedaan is komt door de stikstofcrisis. De werkzaamheden zijn daarom opgeschort. SGP-Kamerlid Chris Stoffer uit Elspeet pleit voor een tijdelijke oplossing: verlaging van de maximumsnelheid naar 80 kilometer per uur. Geef jou mening in de poll:

Bewoner (72) komt om bij woningbrand in Kortrijk

‘Deze zaak moet worden opgelost’, moord op Corrie van Geesbergen (91) opnieuw onderzocht