in

Ontvoerde jongetje Dean (4) dood teruggevonden in Zeeland

Het lichaam van het vermiste Belgische jongetje Dean (4) is gevonden op een locatie in Zeeland. Dat laat de politie via Twitter weten.

Eerder vandaag werd een 34-jarige Belg aangehouden, die het jongetje had meegenomen uit de Belgische plaats Sint-Niklaas. De man werd gearresteerd in het dorp Meerkerk in de provincie Utrecht.

Het gaat om de 34-jarige Dave de Kock, een bekende van de politie die eerder is veroordeeld voor een fatale kindermishandeling.

Het verhoor van de verdachte leidde niet direct tot het vaststellen van de verblijfplaats van het kind. Er werd daarom in de middag een Amber Alert verstuurd.

Lees ook  Nieuwe woning van Peter Gillis en Nicol blijkt gruwelijke moordhuis

Oppas
De man en het jongetje werden voor het laatst samen gezien op woensdag 12 januari. Sinds vanmiddag werd er rekening mee gehouden dat het tweetal waarschijnlijk in het zuiden van Nederland zou zijn. De auto van de man, een grijze Peugeot, werd gevonden bij een bedrijf in Gorinchem in Zuid-Holland.

Volgens Belgische media is de man niet de vader, maar een oppas van het kind. Het afgelopen weekend had de moeder aangifte gedaan van de verdwijning, aldus persbureau Belga. Ze vertelde dat de man die op haar kind paste al een aantal dagen niet te bereiken was.

Lees ook  Situatie rondom Gerard Joling (61) heel erg verslechterd: “Wachten wat er komen gaat”

Ze verklaarde dat de man al eerder op het kind had gepast en dat ze hem volledig vertrouwde. Hij ging het kind normaal donderdag naar de grootouders brengen maar dat is niet gebeurd.

Eerder veroordeeld
De man werd in 2010 veroordeeld tot tien jaar cel voor ‘feiten van kindermishandeling waarbij de dood werd veroorzaakt’ van een peuter van twee jaar, meldt het Oost-Vlaamse parket aan Belga. ,,De betrokkene heeft zijn straf uitgezeten en de straf kende zijn einde in december 2018″, aldus het parket.

Politie rukt uit voor melding over een lijk, blijkt etalagepop van Prince Charming te zijn

‘Knuffeloom’ Dave De K. die Dean (4) ontvoerde, mishandelde 14 jaar geleden ook al kindje tot de dood