in

Moeder van mishandelde Frédérique (14) niet blij met media-aandacht vader

De vader van de mishandelde Frédérique bracht het incident onder de aandacht van de media. Paul zat onder andere bij Humberto. De moeder van het minderjarige slachtoffer laat weten dat zij het hier niet mee eens is.

Frédérique is deze week mishandeld vanwege een opmerking over haar geslacht. Een groepje jongens vroeg haar of ze een meisje of een jongen is. Ze antwoordde: “Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie jij wil zijn.”

Lees ook  Vader slachtoffer over steekpartij Hoogkarspel: ’Het mes is dwars door z’n schedel gegaan’

Vader Paul koos er bewust voor om de media op te zoeken om over de toestand van zijn dochter te vertellen. Hij schoof onder meer aan bij Humberto.

Reactie van moeder
De mama van Frédérique is hier niet blij mee. Zij schrijft op Facebook: “Frederiques mishandeling staat niet op zich en legt een pijnpunt in de samenleving bloot. Mijn focus ligt echter uitsluitend bij Frederique. De keus van Frederiques vader om dit dermate breed toe te lichten in de media is niet de mijne.”

Lees ook  Gevangene doodt celgenoot die zijn zus verkrachtte

De moeder hoopt wel dat haar dochter zich nu meer gesteund voelt. “Ze is een kanjer en ik ben onvoorstelbaar trots op haar.”

ZIEN: Roxeanne Hazes trekt al haar kleren uit

Baby van 6 maanden ernstig gewond in woning Hengelo, vader aangehouden