in

Moeder moet kiezen welke zoon blijft leven

Het is misschien wel de allerergste nachtmerrie voor een moeder: moeten kiezen welke van je twee zoons doodgaat. Voor deze onmogelijke keuze stond deze moeder.

Haar beide zoons leden aan een ernstige aandoening waarvoor een niertransplantatie de enige oplossing was. Moeder bleek een perfecte match voor beiden. Het probleem? Ze kon maar één nier afstaan.

Nachtmerrie
Uiteindelijk koos de 54-jarige Lian Ronghua voor haar jongste zoon, Li Haisong (24). “Ik heb maar één nier (om te geven) en ik kan maar een zoon redden”, zou de vrouw snikkend hebben uitgebracht voor de operatie. “Het maakt niet uit aan wie ik het geef, het is oneerlijk.”

Lees ook  Man rijdt vrouw aan en sleurt haar lichaam zeker 13 kilometer lang mee

De oudere zoon, Li Haiqing (26) had zijn studie stopgezet toen hij ziek werd. Hij zou zich hebben opgeofferd voor zijn broertje.

“Huil niet. We hebben dit samen besloten, we zullen eerst Haisong redden. Hij is afgestudeerd en kan gemakkelijker een job vinden.”, zou hij volgens de Daily Star gezegd hebben.

Lees ook  Eindelijk is het zo ver: Monique Westenberg helemaal uit de kleren!

Stemmen
Het gezin zou onderling besproken hebben over de nachtmerrieachtige keuze, en uiteindelijk besloten hebben om Haisong te redden.

Het gezin rest nu alleen nog te hopen op een wonder voor Haiqing. Zelfs als er een tweede donor komt, is het onduidelijk of dat soelaas biedt. Het gezin is niet rijk genoeg om een tweede operatie te kunnen veroorloven.

‘Tostiliefhebber heeft meer s*ks en is beter mens’

Boze vrouw pist jaar lang in theepot schoonouders