in

Moeder en kind halsoverkop naar safehouse om ‘boze en verdrietige’ vader: ‘Willen jullie dat ik hen vermoord?’

,,Ik schiet de moeder van mijn kind dood. Willen jullie dat ik m’n zoontje en de moeder van hem ga vermoorden? Jullie drijven me tot waanzin.’’

Na dit dreigement van een ‘boze en verdrietige’ vader twijfelde een jeugdbeschermer in Zwijndrecht in april van dit jaar geen enkel moment. De vrouw en haar zoontje werden halsoverkop naar een safehouse gebracht.

Maandag legde Rotterdammer Enes E. (28) bij de politierechter uit dat hij wat dingen ‘uit emotie’ had geroepen. ,,Ik dreigde niet, maar vroeg of ze wilden dat ik dat zou doen voordat ze me zouden helpen.’’

Volgens E. kwam zijn ex-vriendin tot vijf keer toe niet opdagen bij een afspraak voor een ‘hersteltraject’ voor contact met zijn zoontje. ,,Ik heb spijt dat ik die dingen heb geroepen’’, zei E.

Lees ook  Dronken vrouw rijdt met kapotte voorruit over snelweg

‘Hij heeft een grote bek’
Zijn ex verklaarde bij de politie dat ze niet bang was voor de Rotterdammer. ,,Dat soort dingen riep hij een paar jaar geleden ook al. Hij heeft gewoon een grote bek, maar gaat het toch niet doen’’, zei ze.

Na zijn arrestatie ging E. – eerder veroordeeld voor mishandeling van zijn ex – los op het politiebureau in Dordrecht, waar hij 43 dagen in voorarrest zat. Daar gooide hij urine over agenten die hem uit zijn cel wilden halen.

Lees ook  Steekincident in woning Maastricht: man raakt gewond, vrouw aangehouden

De officier van justitie sprak van een ‘gebrek aan respect aan iedereen’ en eiste drie maanden cel, waarvan één maand voorwaardelijk. Een voorwaardelijke maand celstraf na de mishandeling moest daar nog bovenop komen, alsmede verplichte behandeling voor zijn agressie.

Volgens zijn advocaat had E. met zijn opmerking alleen maar een vraag gesteld. ,,De frustratie zat diep. In de kern is het een heel lieve, aardige jongen die soms verkeerde beslissingen neemt.’’

De rechter gaf E. ‘een tweede kans’ en legde zestig dagen cel op, waarvan zeventien voorwaardelijk. Verder moet hij zich laten behandelen. Tot slot verlengde ze de proeftijd van de maand voorwaardelijk met twee jaar.

Waarom vrouwen vaak ’s nachts in hun slaap klaarkomen

Schijtende spreeuwen drijven Zeeuwen tot wanhoop: ‘Steken nog net hun middelvinger niet op’