in

Moeder doodgestoken op straat: ‘Ik denk dat er wel 25 keer gestoken is’

Een vreselijk drama vanochtend in de straten van Den Bosch. Daar werd een 34-jarige vrouw doodgestoken door een 31-jarige man.

Vermoedelijk gaat het om een conflict in de relationele sfeer. Ooggetuigen van de steekpartij spreken van een verschrikkelijk tafereel.

Omroep Brabant sprak met buurtbewoner Riny, die de steekpartij voor zijn ogen zag gebeuren. „Ik hoorde gegil en zag een vrouw krom lopen.

Een man was met een mes op haar aan het insteken. Eerst in haar nek, toen in haar buik. Het slachtoffer bloedde hevig. Heel haar gezicht, buik en nek zaten onder het bloed”, zegt Riny.

Steekpartij Den Bosch
De steekpartij deed zich voor rond 10.00 uur en kende veel ooggetuigen. Omstanders grepen ook in en pakten de vluchtende verdachte vast, om hem later over te dragen aan de politie.

Lees ook  Vrouw krijgt levenslang nadat papegaai haar verlinkt

Anderen ontfermden zich over het slachtoffer, wachtend op onder meer de inzet van een traumahelikopter. Dat mocht helaas niet meer baten en de vrouw bezweek aan haar verwondingen.

Riny was één van de omstanders die de vrouw hielp. „Ik heb meteen 112 gebeld. Daarna ben ik erbij gaan staan en heb de vrouw op de grond gelegd.” Twee omstanders zijn begonnen met reanimatie, terwijl anderen de dader vasthielden.

‘Wel 25 keer gestoken’
De dader is volgens Riny de ex van de vrouw, die niet al te lang in Den Bosch woont. „Toen de vrouw in verwachting raakte, ging het fout met haar ex.

Lees ook  14-jarige meisjes meegelokt naar park en verkracht: 25-jarige man riskeert 5 jaar cel

Hij zou haar hebben mishandeld en toen is ze verhuisd.” Het kind, dat nog geen jaar oud is, was ook aanwezig bij het incident. De vrouw duwde een kinderwagen toen ze werd aangevallen. De baby bleef ongedeerd.

De politie heeft voor de vele ooggetuigen van de steekpartij slachtofferhulp geregeld. „Het gaat om een heftig incident”, zegt een woordvoerster van de politie.

Dat blijkt uit het ooggetuigenverslag van Riny. „Ik denk dat er wel 25 keer is gestoken. Echt heel heftig. Het was een afschuwelijk gezicht. Ik sta nog te trillen op m’n benen.”

 

Ernstig getraumatiseerde pakketbezorger verliest baan en studie na overval

Man ontslagen die vrienden onterecht registreerde als gevaccineerd