in

Moeder (56) brak arm van dochter, sloeg haar met pollepel en trok dreadlocks uit hoofd: toch hoeft ze cel niet in

Vijf jaar lang mishandelde een 56-jarige vrouw uit Nijmegen haar dochter, maar toch hoeft ze de cel niet in.

Bij de politierechter in Arnhem kwam ze weg met een geheel voorwaardelijke celstraf van acht maanden, plus verplicht reclasseringstoezicht en een verplichte behandeling.

De vrouw brak op 7 juni 2015 de arm van haar toen 10-jarige dochtertje, toen ze die op de rug van het meisje omdraaide en eraan trok.

Het klonk ‘knak’ en de arm was gebroken. Waarop de moeder het meisje opdroeg te zeggen dat dat gebeurd was tijdens judotraining.

Oksels bewerkt met schuurspons
Eerder had ze het meisje ook al eens met een pollepel, een stofzuigerslang en een mes geslagen, haar tegen een deur gegooid en dreadlocks uit het hoofd van het meisje getrokken. Een andere keer bewerkte ze de oksels van het kind met een schuursponsje.

Lees ook  Pikante beelden de ruimte in geschoten om contact te maken met buitenaards leven.

Aan de mishandelingen kwam een einde toen het kind, na aandrang van medescholieren, na het breken van haar arm naar de politie stapte. Overigens ook tot grote opluchting van haar moeder.

Moeder kende ook zo’n jeugd
Die worstelde zelf al tijden met het mishandelen van haar kind, maar was niet in staat er zelf een einde aan te maken.

Ze is zelf opgegroeid met mishandelingen en misbruik en ook haar moeder kende zo’n jeugd: het lijkt een rode lijn in de familiegeschiedenis.

Het meisje is uit huis geplaatst, woont in een pleeggezin en er is geen contact meer met haar ouders, die overigens al gescheiden waren lang voor de mishandelingen uitkwamen. De moeder zocht meteen hulp nadat de politie ingreep en is nog altijd in behandeling.

Lees ook  10 kilo afvallen zonder enige moeite, zo kan het

De officier van justitie eiste, naast reclasseringstoezicht en behandeling, een werkstraf van 240 uur en zes maanden cel voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar.

Vrouw heeft ziekte van Lyme
Advocate Sahin bepleitte een geheel voorwaardelijke celstraf: de vrouw heeft de ziekte van Lyme en zou onder meer daardoor niet kunnen werken -ze leeft van een bijstandsuitkering- vindt ook de reclassering.

Politierechter Kester ging daarin mee. Wel verzwaarde ze de geheel voorwaardelijke celstraf tot acht maanden en verlengd ze de proeftijd tot drie jaar, plus reclasseringstoezicht en een behandeling.

Baby in slaap laten huilen? ‘Je leert je kind dat er toch niemand komt’

Dramatisch wat er is gebeurd met Marco Borsato: “Ben meteen met spoed opgenomen in het ziekenhuis”