in

Moeder (30) stompt drie weken oud dochtertje en gooit haar meermaals op de grond

Een 30-jarige vrouw uit Klijndijk heeft haar pasgeboren dochtertje vlak na de geboorte ernstig mishandeld.

De vrouw gooide de baby op de grond, pakte haar weer op en liet haar daarna opnieuw vallen. Vervolgens werd het meisje door de moeder gestompt. De baby liep meerdere schedelbreuken en hersenbloedingen op en brak zes ribbetjes.

Het kind overleefde de zware mishandeling ternauwernood. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) is er sprake van poging tot doodslag.

Ze eist daarom drie jaar gevangenisstraf tegen de vrouw, waarvan één jaar voorwaardelijk, schrijft Dagblad van het Noorden. Daarna moet de vrouw een klinische behandeling ondergaan in een kliniek.

Traumatisch verleden
De reden voor de zware mishandeling zou oorsprong hebben in de jeugd van de 30-jarige vrouw. Als kind werd zij zelf dagelijks geslagen en gekleineerd door haar moeder.

De vrouw belandde door haar traumatische jeugd in gesloten instellingen en verhuisde veel. Tot kort voor de mishandeling van haar baby had de vrouw haar leven weer op de rit. Ze had een gelukkige en stabiele relatie en het kind was meer dan gewenst.

Lees ook  Kinderen waarschuwen hun moeder voor flitser met bord in de berm: ‘Pas op mama flitser’

Toch speelde haar zware verleden ruim drie weken na de bevalling weer op en wordt de vrouw overvallen door boosheid en woede.

Terwijl haar man de hondjes aan het uitlaten is, knapt er iets bij de vrouw. De details van de mishandeling zijn gruwelijk.

Op de grond gegooid
Eerst slaat de moeder met de palmen van haar handen tegen het hoofd van de baby. Daarna haalt ze het kind uit de reiswieg en laat haar vanaf kniehoogte met het achterhoofdje hard op de houten vloer vallen.

Daarna pakt ze het meisje weer op, om haar vervolgens opnieuw hard op de grond te laten vallen. Dit gebeurt met zoveel kracht dat de klap breuken in de schedel en bloedingen in de hersenen van het kind veroorzaakt.

Als het kind daarna weer in haar wiegje wordt gelegd, drukt de moeder hard op het borstkastje en breekt daarmee zes ribbetjes van het kind.

Lees ook  Jennifer deelt foto’s van haar zoon die vreselijke waarheid van drugs tonen

Ook zou het kind zuurstoftekort in de hersenen hebben opgelopen en sinds de mishandeling last hebben van epileptische aanvallen.

‘Zorg voor ons meisje’
In de rechtbank van Assen zegt de moeder dinsdag luid snikkend dat ze “ontzettend veel spijt” heeft van de zware mishandeling van haar dochtertje, schrijft Dagblad van het Noorden.

“Ik ben kapot. Heb geen woorden meer”, tikte de krant op. Ze richt zich daarna tot haar man: “Zorg voor ons meisje. Ik houd van je.” Het mishandelde meisje verblijft momenteel in een pleeggezin.

Uit psychologisch onderzoek is gebleken dat de vrouw waarschijnlijk borderline heeft. Ze is daardoor verminderd toerekeningsvatbaar.

De psycholoog die haar onderzocht adviseert dan ook een behandeling in een kliniek, omdat de kans op herhaling aanwezig.

Over twee weken doet de rechter uitspraak.

VIDEO: Massale vechtpartij naast A2

Man laat zich tegen betaling door meisjes in ballen trappen: vier maanden cel