in

Mishandeld peutertje (2) had cocaïne in urine

Het is nog steeds niet duidelijk wat er gebeurd is met het mishandelde peutertje van 2 uit Helmond dat in 2020 naar het ziekenhuis werd gebracht. De moeder van het meisje bracht haar met vreemde klachten naar het ziekenhuis. Daar werd al snel vastgesteld dat het meisje hoogstwaarschijnlijk mishandeld is en er werden sporen van cocaïne gevonden in de urine van het meisje. Moeder en ex-vriend wijzen naar elkaar.

De 34-jarige moeder staat donderdag voor de rechtbank in Den Bosch om zich te verdedigen tegen de aanklacht die officieel luidt: ‘benadelen van de gezondheid van haar kind’. Een vorm van kindermishandeling. Volgens het Openbaar Ministerie zijn zowel de moeder als haar toenmalige vriend schuldig aan de mishandeling en het in gevaar brengen van het jonge meisje.

Iets gevonden op het toilet
Volgens De Stentor komt er tussen het snikken en huilen weinig uit de moeder. Ze vindt het vooral vreselijk en weet niet hoe de cocaïne precies in het lichaam van haar dochter is gekomen. Ze zegt dat haar toenmalige vriend een gebruiker was van het witte goedje.

Lees ook  Politie pikt bromscooter van de snelweg: 'Ik moet naar werk, ben weer te laat !'

De avond voordat ze haar dochter naar het ziekenhuis moest brengen, was haar vriend op bezoek. “Misschien heeft hij op het toilet gebruikt, dochtertje kon net zelfstandig naar het toilet, misschien heeft ze daar iets gevonden.”

De vrouw beseft direct dat het goed mis is als ze de volgende ochtend haar dochter uit bed wil halen. Het meisje heeft bloed op haar gezichtje, maar nog gekker: ze trok haar eigen haartjes uit haar hoofd. Moeder brengt het kindje naar het ziekenhuis, waar een urineonderzoek uitwijst dat het meisje cocaïne in haar lichaam heeft zitten.

Leugens van beide kanten
De vrouw vertelt tegenover de rechter dat ze in die periode in een ‘verkeerde vriendenkring’ had. Zelf gebruikte ze ook wel eens wat, maar liever niet thuis en ook liet ze niets rondslingeren. Agenten die bij haar thuis zijn geweest noteren in het verslag dat het er netjes en keurig uit zag.

De ex-vriend van de moeder zegt dat hij de avond voor het ziekenhuisbezoek ‘hoogstwaarschijnlijk’ niets heeft gebruikt en zet de moeder juist neer als een zware gebruiker. Voor de officier van justitie is het duidelijk dat er van beide kanten leugens worden verkondigd. De ex-vriend moet zich later nog verantwoorden voor de rechter.

Lees ook  Sterkste Man-finalist overlijdt aan corona, ook zoon (27) in coma: ‘Niet te bevatten’

Weer drugs gevonden
Het meisje werd een tijdje uit huis geplaats maar is inmiddels terug bij de moeder. Toch is er bij een steekproef vorig jaar opnieuw cocaïne gevonden bij het meisje, ook deze keer weet de moeder niet waar ze het vandaan heeft. Betrokken instanties zagen geen reden om in te grijpen.

Volgens de officier van Justitie is er geen opzet in het spel, al neemt ze het de moeder kwalijk dat zij drugs heeft toegelaten in haar huis en zo de gezondheid van haar dochter op het spel heeft gezet. Omdat de officier ziet dat zij stappen neemt om haar leven te beteren is de eis tachtig uur taakstraf, de helft daarvan in voorwaardelijk. Tegen de ex-vriend is zestig uur geëist met twee maanden voorwaardelijke celstraf.

Heb jij regelmatig seks met je auto? Daar zit een dikke boete op!

RIVM stelt nieuwe variant van omicron vast in Nederland