in

‘Mijn schoonmoeder veranderde de naam van mijn baby terwijl ik buiten bewustzijn was’

De kersverse moeder was nog aan het herstellen van een keizersnede toen haar schoonmoeder het heft in eigen handen nam.

Na twee maanden komt kersverse moeder Bea* erachter dat haar man de naam van haar zoontje voortdurend anders spelt dan zij.

Hoewel het om een kleinigheidje lijkt te gaan, ontdekt ze al snel dat haar schoonmoeder hierin een rol heeft gespeeld.

Vreemde ontdekking
“Mijn zoon is nu twee maanden oud, en ik heb net ontdekt dat mijn man zijn tweede naam schrijft als ‘Finlay’ in plaats van ‘Finley’ op alle juridische documenten.

Ik ben daar natuurlijk boos over geworden, want we hadden voor de geboorte afgesproken dat de naam als ‘Finley’ zou worden gespeld”, vertelt nieuwbakken moeder Bea in een brief aan Slate.

“Mijn schoonmoeder stuurde zelfs een cadeau naar de baby waar ‘Finlay’ op geschreven stond en toen ik daar een opmerking over maakte, hield mijn man zijn mond.

Lees ook  Armband geeft je elektrische schok wanneer je te veel snoep eet

Twee maanden lang liet hij me geloven dat de baby inderdaad ‘Finley’ heette, terwijl dit officieel helemaal niet zo is…”

Andere spelling
Dan besluit Bea’s man om toch uit te leggen hoe de vork in de steel zit. “Blijkbaar liet zijn moeder hem dit aanpassen toen ik nog buiten bewustzijn was na mijn keizersnede.

Ze probeerde hem eerst te overtuigen om onze zoon een andere voornaam te geven. Een die ik helemaal niet mooi vond, maar ze dacht dat ik ‘er wel overheen zou komen’.

Mijn man vond het veranderen van de eerste naam iets te veel van het goede, maar hij paste wel de tweede naam aan op de voorkeuren van zijn moeder. Zij vindt ‘Finlay’ namelijk mannelijker klinken dan ‘Finley’.

Lees ook  Boom op dodenweg Lunteren gekapt door onbekende na zoveelste ongeluk

Slechte band
“Mijn schoonmoeder is altijd manipulatief geweest en ik weet dat ze mij niet aardig vindt. Maar op deze manier heeft ze echt respectloos gehandeld tegenover mij en de naam die mijn man en ik samen voor onze zoon hadden bedacht.

Blijkbaar vindt ze het oké om te liegen over iets serieus als de officiële naam van onze zoon.” Bea vraagt zich af wat ze nu moet doen.

“Mijn man is hier ook schuldig aan, en we werken hier samen aan. Maar hoe moet ik dit aanpakken met mijn schoonmoeder?

Moet ik haar hiermee confronteren? Wat moet ik zeggen?” Eén ding weet Bea wel zeker: ze gaat de naam van haar zoontje officieel laten aanpassen. Wat zou jij Bea aanraden?

*Bea is niet de echte naam van deze moeder. Haar brief ondertekent ze met Mama Bear.

Vrouw verdient 4.000 euro met scheten laten

Wereldkampioene Jutta Leerdam ziet er lekker uit zonder schaatspak!