in

Klein meisje in nek gestoken door man bij schoolplein in Delft, politie zoekt naar gevluchte dader

Een minderjarig meisje is vanmiddag door een nog onbekende jongen gestoken bij een schoolplein aan de Van Rijslaan in Delft. Het slachtoffer is hierbij lichtgewond geraakt.

Volgens getuigen stak de jonge man uit het niets een meisje dat op of bij het plein stond in haar nek. De dader is vervolgens op de vlucht geslagen. ,,We zijn op dit moment naarstig op zoek naar de verdachte”, meldt de politie. Bij de zoektocht naar de dader wordt gebruik gemaakt van speurhonden en een politiehelikopter.

Lees ook  Man die vriendin door hoofd schoot krijgt dertig maanden cel

Volgens het signalement is de verdachte een blanke jongen van ongeveer 19 jaar oud. Hij zou rond de 1,80 meter lang zijn, gemillimeterd haar hebben en een wit t-shirt met lange spijkerbroek dragen. De politie benadrukt getuigen om hem niet zelf te benaderen maar 112 te bellen.

Ziekenhuis
Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt om het slachtoffer bij te staan. Zij is na behandeling door ambulancepersoneel naar ziekenhuis HMC Westeinde gebracht. De leeftijd van het slachtoffer is onbekend. Het is niet duidelijk of het om een jong kind of een tiener gaat.

Lees ook  Bejaard echtpaar overvallen

Op het plein waren veel kinderen aanwezig die het steekincident hebben gezien. De aanwezige agenten ontfermen zich over hen.

Meisje (4) met verbrand gezicht en gebroken botten gevonden

Man uit Veldhoven steelt babylijk uit graf