in

Meisje (3) overleden in Heinenoord, fietsje bij vijver gevonden

Op de plek waar zondagavond een 3-jarig meisje is verdronken, hebben buurtbewoners knuffels en een bos rozen neergelegd.

Het meisje was in een visvijver gevallen tussen de Oranjestraat en de Bernhardstraat in Heinenoord. Hulpdiensten probeerden tevergeefs om haar te reanimeren.

Een vrouw heeft de bos rozen met een kaartje eraan net neergelegd. Het ongeluk raakt haar diep. Op het kaartje staan woorden van steun en medeleven.

‘Lieve Betty, je zal onwijs gemist worden.’ De vrouw is zelf moeder van twee kinderen. ,,De kinderen van het gezin spelen vaak op straat in het blok. Het zijn leuke, vrolijke kinderen.

Lees ook  14-jarige jongen overleden na aanrijding met busje in Terborg

Dit is zo’n nachtmerrie voor iedere ouder.’’ Volgens de vrouw komt het gezin uit Eritrea en heeft het overleden meisje nog een oudere zus en een jonger broertje.

Het meisje was zondagavond sinds ongeveer 19.30 uur vermist. Even later werd haar fiets gevonden bij het water.

Nadat het kindje uit het water was gehaald, is geprobeerd haar te reanimeren. Er werd ook een traumahelikoper opgeroepen. De ouders krijgen hulp van de gemeente.

Alarm
,,Het is natuurlijk een heel heftige gebeurtenis. Heinenoord is een kleine gemeenschap in de Hoeksche Waard, waar veel mensen elkaar kennen.

Dit raakt iedereen’’, zegt een woordvoerder van de politie. Volgens buurtbewoners zou de vader alarm hebben geslagen toen het meisje plotseling weg was. De vader zou haar ook uit het water hebben gehaald.

Lees ook  Peter Stolzenbach van GroenRijk Den Bosch komt om bij botsing na carjacking

Waarnemend burgemeester van de Hoeksche Waard Charlie Aptroot informeert maandag of de familie behoefte heeft aan contact. ,,Dit is zo afschuwelijk.

Voor ouders is dit de ergste nachtmerrie. Mocht de familie er prijs op stellen, dan kom ik langs.’’ Volgens Aptroot is ook hulp beschikbaar voor de betrokken hulpverleners en dorpelingen die daar behoefte aan hebben. ,,Dit is vreselijk voor iedereen.’’

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

“Oekraïense vrouw verkracht door Russische soldaat die enkele minuten eerder haar man had doodgeschoten”

‘Russisch konvooi tegengehouden door groep met drones’