in

Meisje (3) komt om bij ongeval op kermis voor ogen van moeder

Op de kermis in Merchtem, een tiendaags feest in de Vlaams-Brabantse gemeente, is dinsdagnamiddag een meisje van drie uit Lebbeke om het leven gekomen. Ze bevond zich met haar moeder ter hoogte van het kruispunt van de Kattestraat en de August de Boeckstraat aan het begin van de kermis toen ze werd aangereden. De bestuurder botste ook tegen een kermisattractie en enkele geparkeerde wagens om vijfhonderd meter verder in een voortuin terecht te komen. Vermoedelijk werd de chauffeur onwel achter het stuur schrijft HLN.

“De bestuurder kwam uit de richting van de Kattestraat toen hij ter hoogte van het kruispunt met de August de Boeckstraat tegen de octopus-attractie botste”, vertelt burgemeester Maarten Mast. “De wagen werd vervolgens naar de overkant van de straat gekatapulteerd en nam onderweg het slachtoffertje mee die daar met haar moeder liep.” Volgens Mast was verkeer op de locatie van het ongeval toegelaten. De attractie zelf was op het moment van het ongeval niet in werking.

Lees ook  Permanent ‘gevouwen’ Chinees "Vaak zuig ik er zelf aan, omdat ik geen vriendin kan krijgen"

De man reed vervolgens verder via de Stationsstraat en raakte onderweg nog onder meer enkele geparkeerde wagens om vervolgens vijfhonderd meter verder in de Peperstraat in een voortuin terecht te komen. “De bestuurder, een 65-jarige man is afgevoerd naar het ziekenhuis”, weet Mast. “Er wordt momenteel van uitgegaan dat hij onwel is geworden, mogelijk een hartaanval of een epilepsieaanval. Dat zal verder onderzocht worden.”

Voor het meisje van drie kwam helaas alle hulp te laat. “Ze heeft onmiddellijk de beste zorgen gekregen die mogelijk waren”, vertelt de burgemeester. “Een bezoekster van de kermis is onmiddellijk gestart met de reanimatie in afwachting van de hulpdiensten. Ook onderweg naar het ziekenhuis werd de reanimatie verder gezet, maar in het ziekenhuis is het kindje helaas overleden.”

Mast zat intussen ook al samen met brandweer en politie. “De kermis sluiten is praktisch gezien zeer moeilijk”, klinkt het. “Maar er is wel beslist om iedereen te bezoeken en te vragen om alle muziek een hele dag te doven. Het wordt dus vandaag al een muziekloze kermisdag, uit de respect voor het slachtoffer en de nabestaanden.”

Lees ook  Broertjes (6 en 8 jaar) nemen stuur over nadat vader wordt doodgescho­ten op snelweg VS

Het parket Halle-Vilvoorde stuurt een verkeersdeskundige ter plaatse voor verder onderzoek en heeft ook een wetsdokter aangesteld om zowel het meisje als de bestuurder van de auto te onderzoeken.

Optredens geschrapt
Het gemeentebestuur kondigde maandag, los van het ongeval dus, ook al aan om enkele optredens te schrappen. “De start van de kermis tijdens het weekend was een onverhoopt succes en naar aanleiding daarvan willen we enkele aanpassingen aan het kermisprogramma doorvoeren”, klonk het in een persbericht. “De geplande dj-sets op vrijdagavond 20 augustus van dj Tzitwelsnor en zaterdagavond 21 augustus van dj Joost (ex-Zebedeüs) worden geschrapt. Tijdens Merchtem Kermis mag er enkel een zittend (consumerend) publiek zijn. Er mag absoluut niet gedanst worden. De horecaregels zijn nog altijd van toepassing. Bij overtredingen zal er worden opgetreden.”

Dronken man steelt politiehondenwagen

Medewerkster zorgorganisatie opgepakt voor mishandeling cliënten