in

Meisje (12) redt bebloede moeder van agressieve vader met ‘kwaaie dronk’: ‘Ik heb het verziekt’

ETTEN-LEUR – Zijn 12-jarige dochter ziet het bebloede hoofd van mama. Ze slaat het mes uit de handen van haar stomdronken vader en gaat beschermend voor haar moeder staan. Als de politie arriveert, ramt de Etten-Leurenaar een surveillance auto. De klap is zo hard dat de airbags van beide auto’s uitklappen.

De 51-jarige man heeft zich vreselijk in de nesten gewerkt met zijn gedrag op 12 juni. ,,Ik heb het allemaal totaal verziekt”, zegt hij tegen de rechters in Breda.

‘Iedereen afmaken’
De verdachte heeft een zwaar alcoholprobleem. Hij heeft die middag al minstens twee flessen wijn op. Een slechte combinatie met zijn medicijnen voor adhd. Het zou een gezellige avond met zijn vrouw en de twee dochters (15 en 12) moeten worden.

Lees ook  Voor de kroegentijgers: Je kunt nu een eigen opblaaskroeg in je tuin plaatsen

Maar als zijn echtgenote thuiskomt, loopt het uit de hand: ,,Ik heb een kwaaie dronk.” De verdachte klemt het hoofd van zijn vrouw tussen zijn benen en slaat met kracht op haar hoofd. ,,Ik ga iedereen afmaken, te beginnen met de hond”, briest hij.

Het meisje van twaalf springt op enig moment tussenbeide. Haar vader heeft dan een mes van zo’n 30 centimeter in zijn hand. Ze slaat dat weg, gaat erop staan en schermt haar moeder af. Ze hoort haar vader nogmaals roepen dat hij iedereen gaat afmaken. ,,Ook opa en oma.”

Ellende thuis
Als de politie arriveert, rijdt de man met piepende banden weg. Daarbij ramt hij een politieauto vol in de flank. De agent achter het stuur merkt nog elke dag de gevolgen van de klap. De verdachte draait zich geëmotioneerd naar hem om en biedt zijn excuses aan. De politieman waardeert dat, maar zegt ook: ,,Als je weet dat je na drank agressief wordt en zo’n ellende thuis aanricht, drinkt dan niet, man.”

Lees ook  Broer Tom en zus Lena zijn al 20 jaar een stel: 'Onze liefde is een vloek'

‘Het kan niet erger’
Bij zijn aanhouding gaat de Etten-Leurenaar tekeer tegen de agenten, het ambulancepersoneel en omstanders. De aanklager eist 210 dagen cel, waarvan 108 dagen voorwaardelijk. Daarnaast, in combinatie met een eerder opgelegde voorwaardelijke straf voor huiselijk geweld, 220 uur taakstraf. Voorts opname in een forensisch psychiatrische kliniek, een alcoholverbod en een meldplicht.

Na 35 jaar huwelijk gaan zijn vrouw en kinderen op zichzelf wonen. Vermoedelijk wordt hij arbeidsongeschikt verklaard. ,,Het kan allemaal niet erger”, verzucht hij. Uitspraak op 22 december.

Volgens onderzoek zouden we eigenlijk twee keer per dag moeten slapen

Ook Jada, De dochter van Marco Borsato, nu middelpunt van vreemdgaansgeruchten