in

Meilandjes opnieuw geband vanwege islamuitspraken

De uitspraken die Erica Meiland in haar boek doet over de islam blijken een dure grap te worden.

Nadat kaartjesfabrikant Hallmark de samenwerking stopzette, is er nu nog een bedrijf dat afstand neemt van de Meilandjes.

Matrassenmerk Emma beëindigt de samenwerking met Erica Meiland per direct. Ze laten weten via Instagram: “De recente opmerkingen van Erica Meiland, de moeder van Maxime Meiland, staan haaks op onze waarden.

Omdat wij Maxime niet willen beoordelen op basis van de standpunten van haar moeder, hebben we haar de kans gegeven om publiekelijk te reageren. Ze heeft hier tot op heden geen gehoor aan gegeven.”

Lees ook  Onderzoek: vrouwen zien mannen met een bierbuik als betere vaders

Het bedrijf distantieert zich uitdrukkelijk van haar uitspraken. “We accepteren het niet dat een groep mensen wordt buitengesloten of veroordeeld op basis van ras, religie, s*ksuele oriëntatie of elk ander persoonlijk kenmerk.

Daarom hebben we besloten om de samenwerking met Maxime per direct stop te zetten, aangezien wij niet willen samenwerken met iemand die onze waarden van diversiteit en inclusiviteit niet omarmt.”

Lees ook  55 jaar oude mee-eter wordt eindelijk uitgeknepen

Uitspraken
Begin deze maand ontstond er heisa vanwege de uitspraken die Erica had gedaan in haar biografie. “Er is echt geen meisje dat in de zomer op de fiets wil met een hoofddoek om.

Je wilt toch de wind in je haren voelen? Dat is vrijheid.” Ook noemde ze mensen met een hoofddoek ‘pinguïns’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Sleep (@emma_matras)

Wordt Sarah van Soelen de nieuwe Bachelorette?

Zien: Draagt Gaby Blaaser nou geen slipje op deze spannende foto?