in

Meerdere katten vergiftigd in Zwolle

Drie katten zijn afgelopen weekend vergiftigd in Zwolle. Tenminste twee van hen zijn ernstig ziek geworden door het eten van een stukje vergiftigde kaas, bleek bij de dierenarts.

Meerdere mensen trokken aan de bel toen ze een rode kat zagen stuiptrekken op een grasveld aan de Jupiterstraat in Zwolle, meldt de dierenambulance. Het dier kon niet meer op zijn pootjes staan en is meegenomen.

Al snel volgde een tweede, vergelijkbare melding vanuit de Radewijnstraat, ook over een rode kat.

Die kat lag achter een groot hekwerk, dus het was een grote uitdaging voor de vrijwilliger van dienst om bij het dier te komen, maar dankzij hulp van omstanders en een medewerker van afvalverwerkingsbedrijf ROVA, die het hek omhoog hielden, kon de vrijwilliger onder het hek kruipen en bij de kat komen.

Lees ook  Brute slachtpartij in weiland Bathmen: schapen gevild en onthoofd

Het dier probeerde zich nog uit de poten te maken, maar kon net als de kat van de eerste melding niet meer op zijn pootjes staan en viel steeds om.

Een dierenarts heeft beide katten laten overgeven en daaruit bleek dat de boosdoener een vergiftigd stukje kaas was. De katten waren niet gechipt dus wie hun eigenaar is, is nog onbekend.

Soort gif onbekend
Later die dag werd er een derde kat gemeld met dezelfde symptomen; deze kat werd door de eigenaar naar de dierenarts gebracht om behandeld te worden.

Lees ook  Dove hond wordt alleen achtergelaten nadat hij meer dan duizend keer door bijen is gestoken

Met wat voor gif de drie vergiftigd zijn is nog onbekend, maar wonder boven wonder leven alle drie de katten nog.

Het lijkt er dus op dat er een kattenhater actief is in Zwolle dus drukt de dierenambulance katteneigenaren op het hart heel goed te letten op het gedrag van hun kat.

“Een van de symptomen van vergiftiging is dat katten evenwichtsproblemen hebben. Ze kunnen niet meer normaal lopen of rechtop blijven zitten. En ze hebben spiertrillingen.”

Dode gevonden in schoonheidssalon, vrouw opgepakt

14-jarige Lyla uit Den Haag vermist