in

Marokkaanse kleuter Rayan vandaag begraven: ‘Arm jochie, zo dapper gestreden’

De 5-jarige Marokkaanse kleuter Rayan, wiens lichaam zaterdag na een dagenlange reddingsoperatie uit een diepe put werd gehaald, zal maandag worden begraven in het dorp Ighrane, waar ook het ongeluk plaatsvond. Dat heeft zowel een provinciale afgevaardigde als een familielid van het jongetje gezegd.

Een neef liet verder weten dat het lichaam Rayan eerst naar een militair ziekenhuis in hoofdstad Rabat is gebracht. Waarschijnlijk is daar een autopsie uitgevoerd. Al is daarover officieel niets naar buiten gebracht.

Lees ook  Huilende gewonde vrouw weet niet meer wie zij is, politie staat voor een raadsel

Redding kwam te laat
Rayan viel dinsdagmiddag in een droge put en kwam op 32 meter diepte vast te zitten. De schacht was te smal om iemand te laten afdalen.

Reddingswerkers groeven daarom een enorm gat naast de put en vervolgens een horizontale tunnel naar de jongen toe. Toen reddingswerkers hem zaterdagavond eindelijk wisten te bereiken, bleek dat ze te laat waren.

In de omgeving van de put hadden zich de afgelopen dagen duizenden mensen verzameld. Ze zongen, baden en applaudisseerden uit medeleven en om reddingswerkers aan te moedigen.

Lees ook  Meisje (11) is de enige overlever van vliegtuigcrash door omhelzing van haar papa: “Hij gaf de beste knuffels”

Massale steun aan nabestaanden
Het nieuws hield de afgelopen dagen ook veel Nederlanders bezig. Na het bericht dat het jongetje niet meer in leven was, betuigden mensen massaal steun via social media.

“Arm jochie, de eenzame strijd, zo dapper gestreden, vreselijke dagen tussen hoop en vrees voor de ouders, maar alle goed bedoelde hulp en inzet kwam toch te laat”, vat iemand op Twitter de afgelopen dagen samen.

Man smokkelt aansteker in anus zijn cel binnen en zet boel op stelten

Vier lichamen op IJsland gevonden in zoektocht naar verongelukte Nederlander