in

Mannen huilen vaker op het werk dan vrouwen

Het kan niemand ontgaan zijn dat een eerdere opmerking van Nobelprijswinnaar Tim Hunt nogal wat ophef heeft veroorzaakt.

Hunt liet zich tijdens een conventie ontvallen dat vrouwen in het laboratorium alleen maar huilebalkjes waren en voor afleiding zorgden.

Inmiddels heeft de biochemicus zijn werk neergelegd door alle tumult rond deze nogal s*ksistische opvatting, maar wijst onderzoek ook nog eens uit dat de beste man helemaal geen gelijk heeft, integendeel zelfs.

Lees ook  Vrouw doet oproep – Wie wilt mij zwanger maken?

Tranentrekkers
Professor Ad Vingerhoets vertelt aan The Guardian over zijn diepgravende onderzoek naar het fenomeen huilen op het werk.

In eerste instantie wees uit dat vrouwen wel degelijk vaker huilden op het werk in vergelijking met mannen, maar tijdens een daadwerkelijke live experiment werd uiteindelijk het tegenovergestelde aangetoond.

Het wetenschappelijk onderzoek richtte zich op psychotherapeuten en liet zien dat mannen die dat beroep uitoefenden vaker een traan lieten dan hun vrouwelijke collega’s.

Lees ook  Als je Sarah van Soelen in een bikini ziet: ‘Krijgt André Hazes wel heel veel spijt!’

Niets mis mee hoor, al rust er natuurlijk nog wel een klein beetje een taboe op de huilende vent. Daarom, als eerbetoon, enkele emotionele uitbarstingen van échte mannen.

Onhandige jongen zoekt sleutel in container komt vast te zitten

Onderzoek wijst uit: tandenborstels zitten vol poep